(VIDEO) 10 LEI// Alla Tcaciuc, hair stylist: Clienții nu sunt doar o sursă de venit. Ei mă inspiră

22 Feb. 2022, 17:48
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
22 Feb. 2022, 17:48 // Interviu //  MD Bani

Pentru unii, lucrul unui hair stylist se limitează doar la monotonie, clienți nemulțumiți și imposibilitatea de fi creativ. Alla Tcaciuc, însă, ne demonstrează contrariul. Participând activ la concursurile naționale și internaționale, implicându-se în sesiuni foto, show-uri și alte activități ea ne arată partea frumoasă a acestei meserii. A devenit hair stylist dintr-o întâmplare, iar acum este îndrăgostită la nebunie de ceea ce face. Mai multe despre Alla am aflat în cadrul emisiunii „10 LEI” realizată de Bani.md în colaborare cu RLIVE TV.

Alla Tcaciuc se inspiră din natură, dar și de la clienți. Pentru ea, tot ce ne înconjoară este o sursă de creativitate și inspirație.

„Inspirația este în primul rând profesia mea – culoarea și toate culorile te inspiră. Creativitatea vine de la tot ce ne înconjoară, începând de la natură până la modelele care vin la tine în fotoliu.”

Fiind foarte activă, Alla se implică în concursuri naționale și internaționale organizate pentru hair stiliști. Ea se poate mândri cu trofeele pe care le-a adunat până acum. Printre cele mai importante rezultate ale sale se numără marele trofeu obținut recent la concursul internațional Alternative Hair Show, despre care spune că este un concurs de talia Eurovisionului în lumea hair stiliștilor.

„Să lucrez cu culoarea este ceea ce mă face împlinită. Pentru mine concursurile sunt o metodă de a face sport creativ. Îmi place să încerc ceva nou, să experimentez și mă bucur să am clienți care îmi oferă posibilitatea să fac experimente.”

Munca sa de hair stylist presupune și o interacțiune permanentă cu fotografii. Cel mai des Alla Tcaciuc colaborează cu fotograful din Republica Moldova, Nathaniel Kowalsky. Pentru ea nu sunt importante investițiile pe care le face în sesiunile foto, modele și machiaj, rezultatul este cel care o mulțumește și o încurajează să devină mai bună în ceea ce face.

„Omul acesta mă inspiră. Îmi place cum pozează, cum lucrează cu modelele. Cu el poți să uiți că lucrezi la proiectul tău.”

Pe parcursul carierei sale, Alla Tcaciuc s-a manifestat în mai multe domenii de activitate. A absolvit studii muzicale, a lucrat în jurnalism și a fost profesoară de hair styling. De asemenea, în perioada studenției lucra la brutărie pentru a-și îndeplini „poftele studențești”. Sora sa mai mică a fost cea care i-a sugerat să devină hair stylist, în același timp, și alți membri ai familiei ei activează în acest domeniu.

Timp de 10 ani a fost profesoară de hair styling, perioadă în care s-a dezvoltat foarte mult pe plan profesional.

„Experiența a fost pentru creștere. Faptul că ești profesor te organizează foarte mult. Cred că succesele pe care le am în prezent sunt datorită anilor în care am fost profesoară. Când predai te administrezi foarte mult, te organizezi. A fost o experiență care m-a organizat și m-a ajutat să cresc.”

Am discutat cu Alla și despre cele mai întâlnite greșeli pe care le fac femeile în îngrijirea părului. Potrivit ei, femeile care adoră părul lung nu-i acordă atenția necesară. De asemenea, am întrebat-o și despre instrumentele pentru îngrijirea părului și anume despre foehnul Dyson pe care femeile l-au îndrăgit atât de mult.

„Dacă vrei păr lung nu înseamnă că trebuie să ignori să-l tai, să-l revigorezi și să nu ai grijă de el, Nu poți să-l lași pur și simplu să crească.”

Pentru ea, clienții nu sunt doar o sursă de venit, ei sunt cei care o inspiră, îi oferă posibilitatea să experimenteze. De asemenea, sunt o gamă largă de emoții. În mare parte, comunicarea cu clienții are loc în mediul online și anume rețelele de socializare.

Pe viitor, Alla planifică să se implice în continuare la concursuri. De asemenea, și-ar dori o echipă și propriul salon.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală