(VIDEO) Moldoveanca care a câștigat marele trofeu la Alternative Hair Show: Țara noastră a participat pentru prima dată

18 Feb. 2022, 09:10
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Feb. 2022, 09:10 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Alla Tcaciuc, cunoscută în Republica Moldova, dar și peste hotare pentru pentru activitatea sa de hair stylist, a participat la concursul internațional Alternative Hair Show unde a câștigat marele trofeu. Finala concursului a avut loc în perioada 9-10 octombrie 2021. Alla Tcaciuc spune că acest concurs este de nivelul Eurovisionului în lumea hair stylistilor.

La ediția 39 a concursului a participat și Republica Moldova, fiind reprezentată de Alla Taciuc, care a impresionat juriul cu o lucrare inedită.

„Este o victorie foarte importantă pentru țara noastră. Este o realizare frumoasă, atât pentru țară, cât și pentru mine. A fost o încercare creativă.”

Nu este pentru prima dată când Alla Tcaciuc participă la concursuri internaționale. În palmaresul său are o mulțime de trofee obținute la diverse concursuri naționale și internaționale.

Despre Alternative Hair Show

În 1983, frizerul Tony Rizzo și soția sa Maggie și-au pierdut primul născut, Valentino, de leucemie, la vârsta fragedă de 2 ani și 7 luni. Ei au decis să răspundă acestei boli, într-un mod neobișnuit, angajându-și numeroșii prieteni și colegi de coafură din întreaga lume într-un eveniment de strângere de fonduri de caritate cu totul nou și îndrăzneț.

Concursul Alternative Hair Show a fost organizat pentru prima dată la Camden Theatre din Londra în octombrie 1983. Spectacolul a fost un succes uriaș, strângând o sumă enormă de 7.500 de lire sterline, care a fost donată imediat către Leukemia & Lymphoma Research, principala organizație caritabilă pentru cercetarea cancerului de sânge din Marea Britanie. S-a născut Alternative Hair Show.

Show-urile au devenit unul dintre cele mai interesante și căutate evenimente din calendarul internațional de coafură. Concursul emblematic de la Londra este acum la cea de-a 39-a ediție și a avut loc în locații prestigioase din Londra, inclusiv Royal Albert Hall, Hippodrome, The Freemasons Hall, Excel și multe altele.  Ediții ale concursurilor s-au desfășurat la Chicago, Bologna, Viena, Moscova, Seul, Italia și Tokyo. Încasările, ajuns acum peste 12,5 milioane de lire sterline, au fost donate către Leukemia & Lymphoma Research din Marea Britanie și către organizații de caritate împotriva leucemiei.

În ianuarie 2012, pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a acestei inițiative unice de strângere de fonduri, s-a decis înființarea Fundației de Caritate Alternative Hair (Registered Charitable 1147189).

Fundația este o instituție de acordare a granturilor care se angajează să finanțeze organizații de caritate cu experiență și expertiză consolidată în progresul cercetării și în tratamentul și bunăstarea persoanelor care suferă de leucemie și cancer de sânge asociat.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău