După pandemie, Pfizer dorește să mărească prețul vaccinurilor pentru a obține mai mult profit

30 Mart. 2021, 14:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
30 Mart. 2021, 14:14 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În prezent, Pfizer își vinde vaccinul către SUA cu 19,50 de dolari pe doză, mult sub prețul obișnuit al serurilor care este de 150 sau 175 de dolari.

Conform publicației americane The New York Post, Pfizer și-ar dori să își transforme vaccinul într-o vacă din care poate să mulgă mai mulți bani. Producătorul vede o oportunitate semnificativă de a crește prețul vaccinului odată ce trecem de perioada cea mai grea a pandemiei, citează Wall-Street.

Frank D’Amelio, șeful operațiunilor financiare de la Pfizer, a sugerat că, deocamdată, prețul pentru vaccinul produs de Pfizer este setat în așa fel încât guvernele să-și poată permită să obțină doze și să țină pandemia sub control.

Totuși, condițiile normale de pe piață încep să se întoarcă la normal din cauza faptului că, treptat, pandemia devine din ce în ce mai controlată.

Așadar, D’Amelio a sugerat că aceste condiții mai puțin urgente ar putea să fie în avantajul Pfizer, care are vaccinul cu cea mai mare rată de eficiență.

„Factori precum eficiența, capacitatea de a amplifica sistemul imunitar, dar și utilitatea clinică a vaccinului vor deveni foarte importante, ceea ce ne oferă o oportunitate semnificativă în domeniul prețului”.

Totuși, Pfizer a spus și că, până în 2022, se așteaptă ca guvernele să fie principalii cumpărători ai vaccinurilor produse de ei, lucru care îi va determina să mențină prețurile scăzute.

„Recunoaștem faptul că oamenii au nevoie de acest vaccin, așa că am menținut prețul în așa fel încât toată lumea să și-l poată permite, spre deosebire de modelul obișnuit de stabilire a prețului în funcție de valoarea produsului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pfizer pentru publicația The New York Post.

Gigantul Farma se așteaptă la câștiguri de peste 15 miliarde de dolari în urma vânzării vaccinului anti-COVID, cu un profit de peste 20% care vine din veniturile aduse de vaccin.

D’Amelio, CFO-ul Pfizer a spus că aceste profituri ar putea să crească și mai mult odată ce trece situația pandemică.

„Evident, vom ajunge la un preț mai mare. În plus, cu cât producem mai multe vaccinuri, cu atât costul de producție va crește.”

Vaccinarea anuală împotriva COVID

În ciuda faptului că Pfizer consideră că va obține profituri din vaccin și în viitorul apropiat, compania farmaceutică a spus că, cel mai probabil, oamenii vor trebui să se vaccineze în fiecare an ca să țină departe variantele periculoase ale COVID-19.

Compania deja a lansat un studiu în care analizează posibilitatea de a folosi a treia doză de vaccin pentru a lupta cu tulpinile COVID-19.

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău