După pandemie, Pfizer dorește să mărească prețul vaccinurilor pentru a obține mai mult profit

30 Mart. 2021, 14:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
30 Mart. 2021, 14:14 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În prezent, Pfizer își vinde vaccinul către SUA cu 19,50 de dolari pe doză, mult sub prețul obișnuit al serurilor care este de 150 sau 175 de dolari.

Conform publicației americane The New York Post, Pfizer și-ar dori să își transforme vaccinul într-o vacă din care poate să mulgă mai mulți bani. Producătorul vede o oportunitate semnificativă de a crește prețul vaccinului odată ce trecem de perioada cea mai grea a pandemiei, citează Wall-Street.

Frank D’Amelio, șeful operațiunilor financiare de la Pfizer, a sugerat că, deocamdată, prețul pentru vaccinul produs de Pfizer este setat în așa fel încât guvernele să-și poată permită să obțină doze și să țină pandemia sub control.

Totuși, condițiile normale de pe piață încep să se întoarcă la normal din cauza faptului că, treptat, pandemia devine din ce în ce mai controlată.

Așadar, D’Amelio a sugerat că aceste condiții mai puțin urgente ar putea să fie în avantajul Pfizer, care are vaccinul cu cea mai mare rată de eficiență.

„Factori precum eficiența, capacitatea de a amplifica sistemul imunitar, dar și utilitatea clinică a vaccinului vor deveni foarte importante, ceea ce ne oferă o oportunitate semnificativă în domeniul prețului”.

Totuși, Pfizer a spus și că, până în 2022, se așteaptă ca guvernele să fie principalii cumpărători ai vaccinurilor produse de ei, lucru care îi va determina să mențină prețurile scăzute.

„Recunoaștem faptul că oamenii au nevoie de acest vaccin, așa că am menținut prețul în așa fel încât toată lumea să și-l poată permite, spre deosebire de modelul obișnuit de stabilire a prețului în funcție de valoarea produsului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pfizer pentru publicația The New York Post.

Gigantul Farma se așteaptă la câștiguri de peste 15 miliarde de dolari în urma vânzării vaccinului anti-COVID, cu un profit de peste 20% care vine din veniturile aduse de vaccin.

D’Amelio, CFO-ul Pfizer a spus că aceste profituri ar putea să crească și mai mult odată ce trece situația pandemică.

„Evident, vom ajunge la un preț mai mare. În plus, cu cât producem mai multe vaccinuri, cu atât costul de producție va crește.”

Vaccinarea anuală împotriva COVID

În ciuda faptului că Pfizer consideră că va obține profituri din vaccin și în viitorul apropiat, compania farmaceutică a spus că, cel mai probabil, oamenii vor trebui să se vaccineze în fiecare an ca să țină departe variantele periculoase ale COVID-19.

Compania deja a lansat un studiu în care analizează posibilitatea de a folosi a treia doză de vaccin pentru a lupta cu tulpinile COVID-19.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău