Cristian Tudor Popescu, despre Putin: Soldatul-cimpanzeu al lui Stalin

26 Feb. 2022, 17:34
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
26 Feb. 2022, 17:34 // Actual //  bani.md

În anii `20 ai secolului trecut, conducerea bolșevică de la Kremlin a cerut Academiei de Științe să producă o „mașină vie de război”, scrie într-o postare pe Facebook, cunoscutul analist român Cristian Tudor Popescu, care ironizează pe seama liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Stalin însuși i-a spus biologului Ilia Ivanov, specialist în încrucișări de animale, să corcească omul cu maimuța pentru a obține o specie nouă, un om-maimuță insensibil la durere, având forță și agilitate simiești, un soldat golit de sentimente umane, programat să atace și să ucidă fără a putea fi oprit. În 1926, Ivanov a fost trimis în Africa de Vest, finanțat cu 200.000 dolari, pentru a experimenta cu cimpanzei. În paralel, într-un oraș din Georgia natală a lui Stalin, s-a înființat un centru unde se încerca evoluția forțată a primatelor pentru a deveni umanoizi. A fost ales cimpanzeul, pentru că această maimuță poate să atace omul; în satele din Africa sunt răpiți și devorați copii de către cimpanzei”, spune analistul.

Potrivit lui, istoria oficială consemnează că tentativele de hibridizare au eșuat, Ivanov fiind apoi condamnat și deportat. E posibil însă ca un experiment să fi reușit, totuși, iar specimenul creat să aibă urmași. Uitați-vă la cum arată în clipa de față Vladimir Putin.

Realitatea Live

09 Apr. 2025, 10:06
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
09 Apr. 2025, 10:06 // Uncategorized //  Ursu Victor

Statele Unite ale Americii au impus noi tarife vamale pentru mărfurile importate din China, aducând rata totală a taxelor la un nivel fără precedent de 104%, potrivit unei declarații publicate de corespondentul Fox News, Edward Lawrence, pe rețeaua X, care citează un purtător de cuvânt al Casei Albe. Noile măsuri intră în vigoare începând de astăzi.

Decizia vine pe fondul refuzului Chinei de a renunța la propriile măsuri restrictive ca răspuns la tarifele impuse anterior de SUA. Potrivit lui Lawrence, administrația de la Washington consideră acest pas necesar în contextul escaladării tensiunilor comerciale dintre cele două mari economii ale lumii.

Totul a început pe 2 aprilie, când fostul președinte Donald Trump a anunțat impunerea de noi taxe pentru importurile din peste 180 de țări. Deși rata de bază a fost stabilită la 10%, în cazul Chinei, tariful a fost mult mai dur: 34%, la care Beijingul a răspuns imediat, anunțând un tarif echivalent, care va fi aplicat începând cu 10 aprilie.

Escaladarea nu s-a oprit aici. Trump a promis o majorare suplimentară de 50%, care se adaugă la cele 34% anunțate anterior și la un alt set de tarife de 20% introduse în martie. Astfel, totalul cumulat al tarifelor ajunge la un colosal 104%.

Ministerul Comerțului din China a reacționat dur, catalogând acțiunile SUA drept „o greșeală peste o altă greșeală” și un exemplu clar al „naturii șantajiste” a politicii comerciale americane. Autoritățile de la Beijing au avertizat că nu vor ceda în fața presiunilor:
„Dacă SUA vor insista în continuare asupra introducerii de noi tarife, China va lupta până la capăt”, se arată într-o declarație oficială.

Tensiunile dintre cele două puteri amenință să afecteze nu doar relațiile bilaterale, ci și stabilitatea economică globală, într-un moment deja marcat de incertitudini pe piețele internaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!