Crypto este un colac de salvarea pentru ruși. Ce spune Brian Armstrong, CEO Coinbase

04 Mart. 2022, 18:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
04 Mart. 2022, 18:13 // Au Bani //  MD Bani

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, este de părere că unii ruși folosesc criptomonedele ca o modalitate de a continua după ce rubla s-a prăbușit.

În același timp, șeful Coinbase a declarat că nu vede un risc pentru oligarhii ruși care folosesc active digitale pentru a ocoli sancțiunile occidentale.

„Unii ruși obișnuiți folosesc cripty drept colac de salvare acum, când moneda lor s-a prăbușit. Mulți dintre ei probabil se opun la ceea ce face țara lor, iar o interdicție i-ar răni și pe ei”, a spus el într-o serie de tweet-uri.

Armstrong a spus că Coinbase nu va bloca în mod preventiv pe ruși să acceseze platforma sa. Dar dacă autoritățile americane decid să impună o interdicție, aceasta se va conforma, deoarece este o afacere reglementată de servicii financiare și trebuie să facă acest lucru, a adăugat el.

„Credem că toată lumea merită acces la serviciile financiare de bază”, a spus el.

Rubla a scăzut cu 30%, după ce SUA și aliații săi au introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei. În același timp, conform datelor oferite de Chainanalysis. De fapt, volumul a scăzut de la 70,7 milioane de dolari săptămâna trecută la 34,1 milioane de dolari, arată datele.

Și Armstrong a minimizat ideea că rușii bogați folosesc crypto pentru a evita sancțiunile – o preocupare ridicată de parlamentarii americani într-o scrisoare adresată Departamentului de Trezorerie săptămâna aceasta.

„Aceasta fiind spuse, nu credem că există un risc mare ca oligarhii ruși să folosească crypto pentru a evita sancțiunile”, a spus el. „Deoarece este un registru deschis, încercarea de a strecura o mulțime de bani prin crypto ar fi mai ușor de urmărit decât folosirea de numerar în dolari americani, artă, aur sau alte active”.

Blockchain-urile vizibile public permit oricui să urmărească mișcarea criptomonedelor, cum ar fi bitcoin și ethereum. Orice tranzacție semnificativă ar fi prinsă, făcând-o mai urmăribilă decât active precum numerarul sau aurul.

Armstrong a spus că Coinbase va continua să lucreze cu autoritățile și va lua orice măsuri suplimentare necesare în legătură cu sancțiunile.

Amintim că, Binance blochează accesul deținătorilor de conturi ruși vizați de sancțiuni internaționale, dar nici nu îi va împiedica pe toți rușii să acceseze platforma sa, a declarat miercuri CEO-ul Changpeng Zhao.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău