„Regina Naturii” se extinde pe piața locală și internațională cu investiții de 3,5 milioane de lei

02 Apr. 2021, 16:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Apr. 2021, 16:53 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Regina Naturii, este un producător de miere din raionul Ialoveni, care datorită suportului oferit de USAID a reușit să diverficice produsele și ambalajul în același timp să îmbunătățească și calitatea. De asemenea, compania a reușit să treacă de la comercializarea mierii în butuoi de inox, la comercializarea în borcane.

În ultimii doi ani, compania Regina Naturii a lansat 10 noi tipuri produse de miere de calitatea superioară comercializată în 15 modele de ambalaje destinate consumatorilor individuali, dar și HoReCa.

Datorită suportului USAID APM, Regina Naturii a reușit să completeze și să sistematizeze secția de ambalare cu o linie de ambalare și etichetare, ce reduc numărul de persoane implicate în procesul de ambalare și etichetare de la opt angajați la doi și reduce timpul de lucru de trei ori. Totodată, pentru a face față provocărilor pandemiei COVID-19, USAID APM a ajutat Regina Naturii să dezvolte etichete cu o nouă imagine a produselor și să lanseze un magazin online de miere ambalată – www.reginanaturii.md.

Valoarea totală a investițiilor a fost de circa 3,5 milioane MDL, dintre care peste 1 milion MDL au fost oferiți de USAID.

De asemenea, datorită acestor investiții, mierea Regina Naturii și-a extins prezența în mai multe rețele de magazine din țară, în România și urmează să fie comercializată în mai multe state din UE.

”Până în prezent circa  97 la sută din mierea produsă de noi era exportată en-gros (în butoaie de inox de 300 kg la un preț mai mic, care ulterior era ambalată și comercializată  de către procesatori mari de miere din UE  Noi însă vrem să oferim mierea direct ambalată de noi, care poate fi identificată după gustul excepțional și cu o imagine memorabilă. Ne dorim ca să oferim și consumatorilor din Moldova produse calitative și diverse similar celor pe care le oferim consumatorilor europeni”, a spus Nicanor Negru, directorul companiei „Regina Naturii.”

Compania colaborează cu circa 1000 de apicultori din toată țară. Pentru a menține calitatea și inofensivitatea mierii, produsul este testat produs este testat atât în laboratoarele din Republica Moldova, cât și din Germania, doar după această etapă mierea este omogenizată și ambalată pentru comercializare.

În anul 2020, mai multe tipuri de miere Regina Naturii au fost premiate cu medalii de aur, argint și bronz pentru calitate și ambalaj în cadrul Expoziției Internaționale London Honey Awards.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală