Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Google Maps va începe să afișeze rute eco-friendly. Când va fi activă noua funcție

31 Mart. 2021, 15:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
31 Mart. 2021, 15:47 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Google Maps va începe să direcționeze șoferii către rutele pe care le calculează ca fiind cele mai ecologice pe baza unei liste de factori.

Motorul de căutare a declarat că va evidenția călătoriile care generează cea mai mică amprentă de carbon utilizând în principal date despre trafic și înclinații rutiere, scrie BBC.

Google a spus că această funcție va fi lansată mai întâi în SUA la sfârșitul acestui an „cu o expansiune globală pe drum”.

Noua caracteristică face parte din angajamentul său de a lupta împotriva schimbărilor climatice.
„Acesta este un exemplu excelent al celor trei tendințe care se reunesc – datele, sustenabilitatea și alegerea consumatorilor”, a spus Siddharth Pathak, partener la firma de consultanță Kearney.

“De asemenea, îi va împinge pe cei de pe gard să facă o alegere deliberată a vitezei față de durabilitate și adesea a costurilor”.

De asemenea, din iunie, Google va începe să avertizeze șoferii care urmează să călătorească prin zone cu emisii reduse, unde unele vehicule sunt restricționate. Acestea sunt frecvente în țări precum Germania, Franța, Olanda, Spania și Marea Britanie.

„De la Amsterdam la Jakarta, orașele din întreaga lume au stabilit zone cu emisii reduse – zone care restricționează vehiculele poluante, cum ar fi anumite mașini diesel sau mașini cu autocolante cu emisii specifice, pentru a ajuta la menținerea aerului curat”, a spus Google într-o postare pe blog.

„Pentru a sprijini aceste eforturi, lucrăm la alerte pentru a ajuta șoferii să înțeleagă mai bine când vor naviga prin una dintre aceste zone.”

Gigantul tehnologic din SUA afirmă că a dezvoltat de mult timp practici durabile în beneficiul mediului și s-a angajat să fie fără carbon până în 2030 pentru a ajuta orașele să urmărească emisiile de gaze cu efect de seră.

 

Realitatea LiveMembri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
15 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Gestionarea finanțelor și stabilirea unui buget lunar poate fi o adevărată provocare.Dacă nu știți cu ce să începeți, strategia 50-30-20 te va ajuta. Iată cum lucrează regula.

Regula 50-30-20 împarte veniturile în trei mari categorii: necesități, dorințe și economii și investiții. Iată ce presupune fiecare dintre ele:

50% din salariu ar trebui să se îndrepte spre lucrurile de care aveți nevoie

Această categorie include toate costurile esențiale, cum ar fi chiria, plățile ipotecare, produsele alimentare, utilitățile, asigurările de sănătate, plățile datoriei și plățile auto.

Dacă cheltuielile necesare ocupă mai mult de jumătate din venituri, poate fi necesar să reduceți costurile sau să vă scufundați în fondul dorit.

20% din salariul ar trebui să se îndrepte spre economii și investiții

Această categorie include economii de lichide, cum ar fi un fond de urgență; economii de pensionare și orice alte investiții, cum ar fi un cont de brokeraj.

Experții recomandă în mod obișnuit să aveți suficient numerar în fondul de urgență pentru a acoperi cheltuieli de întreținere în valoare de trei până la șase luni. Unii sugerează, de asemenea, să vă construiți mai întâi economiile de urgență, apoi să vă concentrați pe investiții pe termen lung.

30% din salariul ar trebui să se îndrepte către lucrurile pe care le doriți

Această categorie finală include orice lucru care nu este considerat un cost esențial, cum ar fi călătoriile, abonamentele, restaurantul, cumpărăturile și distracția.

Această categorie poate include, de asemenea, upgrade-uri de lux: dacă achiziționați o mașină mai frumoasă în loc de una mai puțin costisitoare, de exemplu, aceasta intră în categoria dorințelor.

Nu există o abordare unică pentru gestionarea banilor, dar planul 50-30-20 poate fi o regulă utilă dacă vreți să începeți să gestionați veniturile.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso