Sancțiuni împotriva Rusiei. Cine sunt fiicele lui Putin și cu ce se ocupă

07 Apr. 2022, 09:49
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Apr. 2022, 09:49 // Actual //  bani.md

Statele Unite au vizat miercuri băncile şi elitele ruseşti cu o nouă rundă de sancţiuni, inclusiv interzicerea americanilor de a investi în Rusia, ca răspuns la ceea ce preşedintele Joe Biden a numit „crime de război majore” comise de forţele ruseşti în Ucraina.

Noile sancţiuni au lovit Sberbank din Rusia, care deţine o treime din totalul activelor bancare din Rusia, şi Alfabank, a patra cea mai mare instituţie financiară a ţării, au declarat oficiali americani. Tranzacţiile energetice au fost exceptate de la ultimele măsuri, au precizat aceştia.

Statele Unite sancţionează, de asemenea, cele două fiice adulte ale preşedintelui rus Vladimir Putin, soţia şi fiica ministrului rus de externe Serghei Lavrov, precum şi membri de rang înalt ai Consiliului de Securitate al Rusiei, au precizat oficialii.

Putin a avut două fiice, Maria şi Katerina, din relaţia cu Lyudmila Shkrebneva cu care a fost căsătorit timp de trei decenii până la divorţul lor în 2013.

Maria s-a născut în Leningrad în 1985, iar Katerina s-a născut în Germania în 1986, când familia a locuit acolo în perioada în care tatăl ei a lucrat în KGB.

Când familia s-a mutat la Moscova, în 1996, fetele au frecventat o şcoală de limbă germană. Copiii ar fi fost scoşi de la şcoală atunci când Putin a devenit preşedinte interimar, iar profesorii i-au educat acasă.

Maria a studiat biologie la facultate şi a urmat cursurile şcolii de medicină din Moscova, în timp ce Katerina s-a specializat în studii asiatice în facultate. Ambele fete au urmat cursurile universitare sub identităţi false.

Maria, acum în vârstă de 36 de ani, este cercetător medical şi locuieşte la Moscova cu soţul ei olandez, Jorrit Faassen.

Maria şi Faassen se pare că au un copil – Putin i-a spus cineastului Oliver Stone în 2017 că este bunic. Când Stone l-a întrebat dacă s-a jucat cu nepotul său, Putin a răspuns: „Foarte rar, din păcate”.

Între timp, Katerina ar avea o viaţă de lux, locuind în apartamente de lux şi dobândind o avere.

Katerina, acum în vârstă de 35 de ani, este o dansatoare acrobatică desăvârşită şi are un post de conducere la Universitatea de Stat din Moscova.

Marea Britanie a îngheţat, de asemenea, activele Sberbank şi a declarat că va interzice importurile de cărbune rusesc până la sfârşitul acestui an, în cea mai recentă tranşă a sancţiunilor coordonate cu Statele Unite şi alţi aliaţi occidentali pentru a „înfometa maşina de război a lui Putin”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

23 Mai 2025, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Mai 2025, 14:57 // Actual //  Ursu Victor

Gigantul energetic Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, intenționează să intre direct pe piața din Republica Moldova prin înființarea unei subsidiare de trading, care ar putea acoperi până la 30% din necesarul de gaze naturale al țării vecine.

„Există un potențial maxim de 1 miliard de metri cubi, cât este consumul total al Moldovei. Noi estimăm că am putea acoperi între 20% și 30% din acest volum”, a declarat directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, citat de Profit.ro.

Spre deosebire de România, unde Romgaz este obligată prin lege să vândă gaze la un preț reglementat de 120 lei/MWh pentru consumatorii casnici și CET-uri până în martie 2026, piața din Republica Moldova este complet liberalizată. Acest aspect creează o oportunitate de a vinde gazele la prețuri mai mari.

„Diferența dintre prețurile din România și cele din Republica Moldova, chiar și după scăderea tarifului de transport, ne permite să valorificăm gazele la un preț mai bun peste Prut”, se menționează într-un document oficial al Romgaz.

Planul de extindere a Romgaz în Moldova vine și în contextul în care compania se pregătește să majoreze semnificativ producția, odată cu extragerea gazelor din zăcământul offshore Neptun Deep, dezvoltat împreună cu OMV Petrom. Producția din Marea Neagră este așteptată să înceapă în 2027.

De altfel, Energocom, traderul de stat al Republicii Moldova, a semnat deja primul său contract pe termen lung cu OMV Petrom pentru livrări de gaze provenite din Neptun Deep, consolidând astfel poziția României ca furnizor strategic pentru securitatea energetică a Moldovei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO