Spania va renunța la restricții. Când va ieși din starea de urgență

06 Apr. 2021, 16:52
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Apr. 2021, 16:52 // Actual //  MD Bani

Deși numărul de infectări continuă să crească, Spania anunțat că restricțiile vor mai dura doar o lună, astfel de la date de 9 mai acestea vor fi scoase.

Premierul Pedro Sanchez are încredere în succesul campaniei de vaccinare și promite imunitatea de grup până în luna august.

Țara mizează pe succesul campaniei de vaccinare, în scopul de a profita de sezonul turistic, desigur, cu respectarea normelor de siguranță.

Consiliul Național de Sănătate se va ocupa după aceea să aplice măsuri locale de combatere a focarelor de Covid19, scrie AlephNews.

Sectorul turismului din Spania pariază totul pe viitorul certificat de vaccinare și calculele hotelierilor arată că pot fi recuperați 7,5 milioane de turiști datorită acestui document. Un avantaj este și turismul care va sosi din Marea Britanie, unde vaccinarea este foarte avansată.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 14:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 14:37 // Actual //  Lupu Eduard

Se atestă o creștere semnificativă a contravențiilor în anul 2023, comparativ cu anul anterior. Conform datelor Biroului Național de Stastistică, au fost constatate 730,7 mii de contravenții, o creștere de 6,6% față de anul 2022.

În cadrul acestor contravenții, s-au luat decizii de aplicare a sancțiunilor contravenționale în 97,7% din cazuri, ceea ce înseamnă 674,4 mii de cazuri. În plus, au fost luate decizii de transmitere către organele de cercetare prealabilă în 2,8 mii de cazuri, iar în 13,1 mii de cazuri procesul contravențional a fost încetat din alte motive.

Din totalul contravențiilor, cele mai multe au fost constatate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând 93,8% din total. În ceea ce privește categoriile de contravenții, încălcările în domeniul circulației rutiere au reprezentat 71,6% din totalul deciziilor de aplicare a sancțiunii contravenționale, urmate de cele care afectează ordinea publică și securitatea publică (10,1%) și activitatea de întreprinzător, fiscalitatea și activitatea vamală (5,4%).

În domeniul circulației rutiere, s-au constatat 518,8 mii de contravenții, în creștere cu 8,2% față de anul precedent. Cele mai frecvente încălcări au fost depășirea vitezei de circulație și neacordarea de prioritate pietonilor și altor participanți la trafic.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate, cele mai multe au fost amenzi, urmate de avertismente și sancțiuni privind munca neremunerată în folosul comunității.

Raportul evidențiază, de asemenea, tendințe specifice anumitor categorii de contravenții, cum ar fi creșterea numărului de amenzi pentru încălcarea regulilor privind vinieta în domeniul activității de întreprinzător, fiscalitate și activitate vamală.

Autoritățile continuă să monitorizeze și să gestioneze situația contravențiilor pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău