De ce Dubai este numit „Orașul Aurului”? Salah Khalaf, încurajează oamenii „să investească doar în aur”

07 Apr. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Apr. 2021, 06:30 // Au Bani //  MD Bani

Cu un comerț atât de puternic, Dubaiul a devenit cunoscut sub numele de „Orașul aurului”.În primele nouă luni ale anului 2020, comerțul cu aur în țară a fost evaluat la 41 miliarde de euro, potrivit Vamelor din Dubai. Este cel mai profitabil export al orașului după petrol. Dubai și-a valorificat poziția geografică prin înființarea de seifuri de aur, facilități de fabricare a bijuteriilor și rafinării.

La fabrica Al Etihad Gold, muncitorii rafinează și transformă aurul în bare de calitate investițională. Lingourile de aur sunt furnizate băncilor, comercianților precum și vânzătorilor en-grosse. Întregul proces se desfășoară în incintă. Al Etihad deține, de asemenea, acreditarea Dubai Good Delivery, care este un reper internațional pentru calitate și specificații tehnice, scrie EuroNews.

Rafinăria produce bare de aur într-o varietate de dimensiuni. Ca orice marfă, prețul său se poate modifica. La tarifele actuale ale pieței, o bară de 10 kg valorează doar 450 000 de euro. Barele finisate sunt vândute băncilor de lingouri, comercianților și vânzătorilor en-grosse.

Se estimează că între 20% și 40% din stocurile de aur ale lumii trec prin Dubai în fiecare an, iar cea mai mare parte din acestea provine din Gold Souk. În zonă, 300 de magazine se găsesc la doar jumătate de kilometru pătrat.

Un alt factor al succesului Dubaiului este localizarea geografică. Brokerii de aur profită de fusul orar.

Pentru Jeffrey Rhodes, fondatorul Rhodes Precious Metals Consultancy (RPMC), inima industriei aurifere din Emiratele Arabe Unite va fi întotdeauna în bazinele tradiționale de aur din Dubai de-a lungul malurilor Creek. Rhodes explică faptul că există diferiți factori care contribuie la succesul durabil al comerțului cu aur acolo. „Sunt oamenii, infrastructura, liderii” sunt câteva dintre motivele pentru care spune el. Un alt factor este prețul, „este pur și simplu cel mai rentabil loc din lume pentru a cumpăra bijuterii din aur. Impozitarea este foarte mare. Acesta este cel mai bun loc pentru a cumpăra. Obțineți cea mai bună valoare pentru banii dvs.”.

În ceea ce privește valoarea, aurul din Dubai este scutit de taxe pentru turiști. De aceea, mulți se aprovizionează la Gold Souk sau peste tot la Gold și Diamond Park.

Cofondatorul Al Etihad Gold Refinery, Salah Khalaf, încurajează oamenii „să investească doar în aur”.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău