Maib dă startul noului stil de lucru – agile WoW

11 Mai 2022, 10:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2022, 10:44 // Actual //  Lupu Eduard

Din luna mai a.c. două Orchestre și șapte Banduri constituite în maib au început să lucreze agile WoW, WoW reprezentând abrevierea de la way of working – stil de lucru.

După o lună în care circa 70 de angajați au fost în traininguri cu experți și consultanți internaționali, angajații maib vor implementa tehnicile și stilul agile în activitate, având deja foaia de parcurs pentru primele produse și servicii la care vor lucra, menite să facă viața clienților mai simplă, mai bună și mai mobilă.

Primele echipe agile WoW vor lucra într-o structură ierarhică diferită celei obișnuite și anume:

  • Orchestra Retail, constituită din Leader de Orchestră, Leader Tehnic de Orchestră, Agile Coach și  Banduri dedicate dezvoltărilor pe linia Retail.
  • Orchestra Business Banking, constituită din Leader de Orchestră, Leader Tehnic de Orchestră, Agile Coach și Banduri dedicate dezvoltării de produse IMM.
  • 7 Banduri care fac parte din una dintre aceste orchestre.

Bandurile sunt formate din echipe cross-funcționale: manageri produse, specialiști IT, manageri riscuri, manageri marketing, juriști etc., fiecare fiind specializate pe un anumit produs sau proces. În Sprinturi de câte 2 săptămâni acestea vor lucra la câte o dezvoltare de produs, serviciu bancar, iar după lansare vor prelua noi proiecte și provocări.

„Felicit primele echipe agile pentru noua etapă a proiectului. Este o mândrie și responsabilitate, deopotrivă, să fiți deschizători de drumuri și să implementați un stil absolut nou de activitate pentru bankingul din Moldova și regiune. Vă doresc entuziasm, pasiune profesională și excelență în dezvoltarea de produse atât de așteptate de clienții maib”, le-a urat Giorgi Shagidze, Președintele maib, la evenimentul de lansare a agile WoW.

De ce maib a inițiat implementarea agile?

Există mai multe motive care ne-au determinat ca bancă să inițiem transformarea agile. Iată doar câteva:

  • Lumea se schimbă în ritm amețitor și e necesar să ne schimbăm și noi, să fim agili, flexibili, astfel încât să putem fi mereu orientați către clienți, răspunzând așteptărilor și necesităților lor.
  • Progresul tehnologic, fintech ne motivează să accelerăm, să dezvoltăm și inovăm.
  • „Războiul talentelor”, dacă ne dorim să atragem și să păstrăm cei mai buni angajați – e necesar să le oferim un model de lucru inovativ și experiențe profesionale extraordinare, iar agile WoW este una dintre ele.

Ce urmează:

  • Alte câteva orchestre dedicate vor fi create și lansate în noul format de lucru.
  • Lansarea de noi produse și servicii pe piața bancară.
  • Experiențe fascinante de activitate pentru angajați și plus valoare pentru clienți.

Într-un cuvânt, urmează WoW, agile WoW.

Maib devine Agile!

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău