Maib dă startul noului stil de lucru – agile WoW

11 Mai 2022, 10:44
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Mai 2022, 10:44 // Actual //  bani.md

Din luna mai a.c. două Orchestre și șapte Banduri constituite în maib au început să lucreze agile WoW, WoW reprezentând abrevierea de la way of working – stil de lucru.

După o lună în care circa 70 de angajați au fost în traininguri cu experți și consultanți internaționali, angajații maib vor implementa tehnicile și stilul agile în activitate, având deja foaia de parcurs pentru primele produse și servicii la care vor lucra, menite să facă viața clienților mai simplă, mai bună și mai mobilă.

Primele echipe agile WoW vor lucra într-o structură ierarhică diferită celei obișnuite și anume:

  • Orchestra Retail, constituită din Leader de Orchestră, Leader Tehnic de Orchestră, Agile Coach și  Banduri dedicate dezvoltărilor pe linia Retail.
  • Orchestra Business Banking, constituită din Leader de Orchestră, Leader Tehnic de Orchestră, Agile Coach și Banduri dedicate dezvoltării de produse IMM.
  • 7 Banduri care fac parte din una dintre aceste orchestre.

Bandurile sunt formate din echipe cross-funcționale: manageri produse, specialiști IT, manageri riscuri, manageri marketing, juriști etc., fiecare fiind specializate pe un anumit produs sau proces. În Sprinturi de câte 2 săptămâni acestea vor lucra la câte o dezvoltare de produs, serviciu bancar, iar după lansare vor prelua noi proiecte și provocări.

„Felicit primele echipe agile pentru noua etapă a proiectului. Este o mândrie și responsabilitate, deopotrivă, să fiți deschizători de drumuri și să implementați un stil absolut nou de activitate pentru bankingul din Moldova și regiune. Vă doresc entuziasm, pasiune profesională și excelență în dezvoltarea de produse atât de așteptate de clienții maib”, le-a urat Giorgi Shagidze, Președintele maib, la evenimentul de lansare a agile WoW.

De ce maib a inițiat implementarea agile?

Există mai multe motive care ne-au determinat ca bancă să inițiem transformarea agile. Iată doar câteva:

  • Lumea se schimbă în ritm amețitor și e necesar să ne schimbăm și noi, să fim agili, flexibili, astfel încât să putem fi mereu orientați către clienți, răspunzând așteptărilor și necesităților lor.
  • Progresul tehnologic, fintech ne motivează să accelerăm, să dezvoltăm și inovăm.
  • „Războiul talentelor”, dacă ne dorim să atragem și să păstrăm cei mai buni angajați – e necesar să le oferim un model de lucru inovativ și experiențe profesionale extraordinare, iar agile WoW este una dintre ele.

Ce urmează:

  • Alte câteva orchestre dedicate vor fi create și lansate în noul format de lucru.
  • Lansarea de noi produse și servicii pe piața bancară.
  • Experiențe fascinante de activitate pentru angajați și plus valoare pentru clienți.

Într-un cuvânt, urmează WoW, agile WoW.

Maib devine Agile!

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău