Soldații ruși fac orice să scape de războiul din Ucraina. Putin recrutează pe Superjob.ru

14 Mai 2022, 06:27
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Mai 2022, 06:27 // Actual //  bani.md

Mulți soldați ruși vor să scape cu orice preț de războiul împotriva Ucrainei, arată interceptările conversaților unora dintre aceștia cu membri ai familiilor lor din Rusia, relatează Direcția de Informații a Ministerului Apărării ucrainean.
Soția îi sugerează unuia să se rănească pentru că nu există altă cale de ieșire pentru că nu va exista rotație, pentru că „toată lumea refuză”.

Când soldaților unei brigăzi de elită a armatei ruse li s-a spus, la începutul lunii aprilie, să se pregătească pentru o a doua desfășurare a operațiunii în Ucraina, frica s-a instalat printre soldați.

Unitatea, staționată în estul îndepărtat al Rusiei în timp de pace, a intrat pentru prima dată în Ucraina din Belarus când a început războiul la sfârșitul lunii februarie și a avut parte de o luptă acerbă cu forțele ucrainene, scrie The Guardian.

„Curând a devenit clar că nu toată lumea era de acord să lupte. Mulți dintre noi pur și simplu nu au vrut să se întoarcă”, a spus Dmitri, un membru al unității care a cerut să nu fie identificat cu numele său real. „Vreau să mă întorc la familia mea – și nu într-un sicriu.”

Rusia caută alţi soldaţi pe care să-i trimită pe front, iar anunțurile sunt postate inclusiv pe platforme online de angajare, cum ar fi Superjob.ru. Criza de personal din armata rusă a fost recunoscută recent inclusiv de temutul Grup Wagner, ai cărui reprezentanți au scris pe un canal Telegram, că „avem nevoie de 600-800 de mii de oameni, altfel nu vom câștiga”.
Ads
Campania de recrutare a Rusiei se desfășoară nu doar prin canale instituționale, precum site-ul Apărării, ci și pe site-urile unde sunt postate locuri de muncă, precum platforma Superjob.ru, unde campania are 19.419 de posturi vacante active, cifră aproape egală cu numărul celor care şi-au pierdut viaţa până acum în rândul trupelor ruse de pe front.

Astfel, între un instalator și o vânzătoare, pe portalul locurilor de muncă apar anunțuri pentru „pușcași”, artileri, comandanți de infanterie, „tunieri antiaerieni „, șoferi de forțe terestre și chiar agenți care urmează să fie angajați în FSB, serviciile secrete rusești care veghează atât asupra frontului, cât și asupra disidenței interne.

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunțul de pe platforma Superjob.ru. În realitate, e vorba de un salariu de 500 de euro pe lună pentru a-ţi risca viața în Ucraina.

O mobilizare continuă, deși parțială și deghizată, care se desfășoară în cele mai îndepărtate regiuni ale țării, unde birourile de recrutare îi flatează pe foștii militari cu servicii contractuale de la 30 la 50 de mii de ruble pe lună pentru a pune la punct departamentele.

În anunţuri, durata unui contract de muncă este în mare parte de şase luni, de cele mai multe ori destinaţia nu este indicată, aşa cum s-a întâmplat deja cu tinerii recruţi trimişi pe front fără preaviz, doar pentru un simplu „exerciţiu „.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală