Soldații ruși apelează la droguri pentru a putea continua ofensiva în Ucraina. Vladimir Putin a trecut la demiteri

21 Mai 2022, 11:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2022, 11:12 // Actual //  Lupu Eduard

Serviciul de Securitate Ucrainean a anunțat că soldații ruși consumă droguri și alcool pentru a putea rezista și a prezentat chiar și o interceptare telefonică. Între timp, Vladimir Putin a trecut la demiteri pentru că nu este mulțumit de performanțele armatei sale.

Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) a făcut publice vineri, 20 mai, noi detalii șocante despre ce fac soldații ruși ai lui Vladimir Putin pentru a lupta în continuare în Ucraina. Potrivit sursei citate, aceștia ar apela la droguri și alcool.

„Ucraina este plină de dependenți de droguri printre agresorii ruși. Aparent, acesta este singurul lucru care ține în formă armata inamică în războiul din Ucraina. Facem totul pentru a îndepărta cea mai albastră armată din lume de pe pământul nostru cât mai curând posibil”, anunță SBU într-un mesaj postat pe Facebook.

Printre cei care consumă droguri s-ar află chiar și ruși cu funcții de conducere, care le ordonă subordonaților să le facă rost de substanțe interzise.

„Roagă-l pe Gurdin să ia drogurile și să le aducă și pe ale lui aici! Drogul care ni s-a dat. Să-l ia pe al lui și să-l aducă și pe al lui”, se arată într-o interceptare a unei discuții dintre un combatant rus și soția sa. În aceeași conversație el spune că există o cameră comună de bani, de unde se iau fonduri și pentru a cumpăra alcool, în special coniac.

Ofensiva în Ucraina nu merge deloc cum și-ar fi dorit Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a decis demiterea din funcție doi comandanți de rang înalt din armată pentru că nu au înregistrat performanțele dorite în războiul din Ucraina, a anunțat joi Ministerului Apărării din Marea Britanie. Președintele rus nu simte că mai deține o poziție de forță și devine din ce în ce mai nemulțumit de activitatea rușilor din țara invadată.

O listă mică, dar cuprinzătoare, a celor despre care se crede că au fost concediați de Vladimir Putin include pe:

generalul-locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata de tancuri de elită 1 a Gărzii, pentru că nu a reușit să captureze Harkovul;

viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota rusă din Marea Neagră, în urma scufundării crucișătorului Moskva în aprilie.

În același document se precizează că șeful Statului Major General rus, Valeriy Gerasimov, ar putea să rămână încă în funcție, dar că nu a fost momentan demis. Totuși, cel mai probabil, Vladimir Putin și-a pierdut încrederea în el, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

02 Mai 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 13:56 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz, compania fiică a gigantul rus Gazprom a contabilizat un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, față de pierderile de 961,5 milioane de lei în anul 2022, potrivit raportului companiei.

Totodată, datele companiei relevă că partea stângă a Nistrului are o datorie la gaz de 10,9 miliarde de dolari, aproape cât PIB-ul Republicii Moldova, care este de 14 miliarde de dolari. Creanțele regiunii din stânga Nistrului s-au majorat cu 1,4 miliarde de dolari în anul 2023.

Cei mai mari datornici sunt sectorul energetic – 110,6 milioane dolari, punctele termice locale de căldură – 191,6 milioane dolari, industria – 4,3 milioane dolari, iar populația – 0,4 milioane dolari.

Moldovagaz spune că partea dreaptă a Nistrului, datorează companiei 709 milioane dolari. Este  vorba de datoria istorică, pe care Chișinăul au auditat-o și pe care nu o recunoaște.

La sfârșitul anului 2023, plățile datorate Gazpromului, pentru metanul livrat, fără partea stângă a Nistrului, constituiau 433,4 milioane dolari.

Moldovagaz spune că anul trecut a cumpărat metan de la Energocom în sumă de 533,8 milioane dolari, iar de la Gazprom a importat 1,8 miliarde metri cubi, în sumă de 1,4 miliarde de dolari. Or, întreaga cantitate a fost livrată regiunii sin stânga Nistrului în schimbul livrărilor de energie electrică malului drept.

Moldovagaz este controlată de concernul rus Gazprom – 50%, Agenția Proprietății Publice – 35,3%, iar Tiraspoltransgaz – 13,14%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău