Mișcări tectonice în rețeaua restaurantelor La Plăcinte. Acțiunile au ajuns la o firmă deținută de un cetățean rus

21 Mai 2022, 10:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2022, 10:37 // Actual //  Lupu Eduard

Omul de afaceri basarabean Andrei Tranga și grupul Trabo-Plus din Republica Moldova, asociații companiei Andy’s Pizza SRL din România, care operează lanțul local de restaurante La Plăcinte, au decis, cu circa o săptămână înaintea invaziei Rusiei asupra Ucrainei, să își cedeze participațiile la companie unei firme înregistrate în Federația Rusă. Andrei Tranga și Trabo-Plus au hotărât atunci să cesioneze 100% din capitalul Andy’s Pizza SRL firmei Food Traditions LLC, cu sediul la Moscova, contra sumei de 304.410 euro, potrivit termene.ro, citat de profit.ro.

Food Traditions LLC a fost înființată în decembrie 2021 și este controlată și condusă de cetățeanul rus Vitalie Postu, conform bazei de date cu firme rusești. Firma are un capital de aproape 25 milioane ruble (circa 370.000 euro, la actualul curs de schimb). După 2 luni, pe 19 aprilie, noul asociat unic al operatorului La Plăcinte, Food Traditions LLC, a decis la rândul său să cedeze compania din România unei societăți din Republica Moldova, la același preț, de 304.410 euro. Astfel că, în prezent, Andy’s Pizza SRL este controlată integral de către Întreprinderea Lumea Gustului SRL din Chișinău.

Potrivit infodebit.md, asociat și administrator unic al Întreprinderii Lumea Gustului SRL este tot Vitalie Postu, proprietarul și conducătorul Food Traditions LLC. Anterior, Întreprinderea Lumea Gustului SRL fusese controlată de Natalia Tranga, soția lui Andrei Tranga. Solicitările de comentarii și precizări ale Profit.ro, transmise pe adresele publice de e-mail ale Andy’s Pizza de la București și Chișinău, nu au primit răspuns până la acest moment. Cele mai recente informații publice disponibile arată că în 2020, anul pandemiei COVID-19, Andy’s Pizza SRL din România a înregistrat pierderi de peste 4,3 milioane lei, față de profitul net modic de circa 67.000 lei din 2019, iar cifra de afaceri i-a scăzut la jumătate, de la peste 24 milioane lei la 12,1 milioane lei.

Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a fost lansat în 1999 în Republica Moldova și a intrat pe piața românească în 2013. În prezent, potrivit datelor oficiale, firma Andy’s Pizza SRL are 5 puncte de lucru, toate în București.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău