De câte lansatoare de rachete spune Ucraina că are nevoie ca să învingă Rusia

06 Iun. 2022, 22:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Iun. 2022, 22:02 // Actual //  Lupu Eduard

Arestovici a declarat pentru Guardian că, deși credea că lansatoarele de rachete sunt „o armă care schimbă jocul”, nu sunt destule pentru a face acest lucru.

„Cu cât primim mai puține, cu atât situația noastră va fi mai proastă. Trupele noastre vor continua să moară și vom continua să pierdem teren”, mai ales dacă țările cu zeci de sisteme de rachete „decid să doneze patru sau cinci”, a spus Arestovici.

Luni, Marea Britanie a anunțat că va furniza sisteme de rachete de lansare multiplă M270 fabricate în SUA Ucrainei în câteva săptămâni, la câteva zile după ce SUA au declarat că vor dona patru lansatoare multiple de rachete de mare precizie HIMARS.

Arestovici a spus că Ucraina are nevoie de mult mai multe sisteme de lansare multiplă de (MLRS), care au o rază de acțiune mult mai mare decât cele din arsenalul existent al țării.

„Dacă obținem 60 dintre aceste sisteme, atunci rușii își vor pierde orice capacitate de a avansa oriunde, vor fi opriți pe loc. Dacă ajungem la 40, ei vor avansa, deși foarte încet, cu pierderi grele; cu 20 vor continua să avanseze cu un număr de victime mult mai mare decât acum”, a spus el.

Armata americană are 363 de lansatoare HIMARS și 225 de lansatoare de rachete M270, iar Marina Americană alte 47, potrivit Institutului Internațional de Studii Strategice, în timp ce Marea Britanie are 35 din versiunea sa de M270, ceea ce indică o capacitate de a furniza mai multe Ucrainei.

Rusia a spus în repetate rânduri că își va intensifica ofensiva în Ucraina dacă rachetele cu rază mai lungă de acțiune vor fi livrate.

Duminică, Vladimir Putin a spus că Moscova va lovi „ținte noi” în Ucraina dacă Occidentul își va intensifica livrările de arme.

Duminică dimineață, Rusia a lansat un atac cu rachete de croazieră asupra unui depozit feroviar dintr-o suburbie de est a Kievului, pentru prima dată când capitala a fost lovită în mai bine de cinci săptămâni.

Declarațiile lui Arestovici vin în timp ce la Severodonețk se duc lupte grele între ruși și trupele ucrainene, unde, potrivit președintelui Volodimir Zelenski, forțele ruse au un avantaj numeric.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova a înregistrat un volum semnificativ de exporturi de semințe de floarea soarelui în luna aprilie, cu un total de 73 de mii de tone, în timp ce, într-un gest surprinzător, Comisia de licențiere a decis să permită importul de răsărită pentru prima dată, acordând dreptul exclusiv companiei Trans Oil. Reprezentantul Forței Fermierilor, Alexandr Slusari, a declarat că este vorba despre o cantitate de aproximativ 70 de mii de tone de răsărită.

Potrivit datelor publicate de Iurie Rija de la Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, în luna aprilie, cele mai mari cantități de semințe de floarea soarelui au fost exportate de către RUSAGRO-PRIM, cu un total de 14,5 mii de tone. Rusagro-Prim SRL din Cupcini, Edineț, deținută de Savvelii Russu. Compania deține un elevator la Cupcini, dar și un terminal cerealier, în portul Reni din Ucraina. Pe locul doi la exportul de floarea soarelui este OROM-IMEXPO, cu 13,5 mii tone, și VADALEX GRAINS, cu 6,2 mii de tone.

Iurie Rija a subliniat că, în perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Moldova a exportat un total de 794 de mii de tone de semințe de floarea soarelui, sub formă de materie primă și prelucrată.

În ceea ce privește exportul de ulei și răsărită de floarea soarelui, în aceeași perioadă menționată anterior, au fost livrate pe piețele externe 190 de mii de tone de ulei și 435,2 mii de tone de răsărită.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău