(VIDEO) Cine poate deveni somelier? Abilitățile care te vor ajuta să ai succes în lumea vinului

10 Iun. 2022, 11:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Iun. 2022, 11:56 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Lumea vinului este destul de vastă și deosebită. Unii preferă vinul roșu sec, iar alții se lasă ademeniți de vinurile de desert. Un somelier este acea persoană care te poate ajuta să înțelegi mai bine ce tipuri de vin îți plac. Iată de ce este important ca un somelier să dispună de anumite abilități, pentru a înțelege mai bine necesitățile consumatorilor.

Somelierul din Republica Moldova Mihai Druță a menționat într-un interviu „10 LEI” care sunt principalele abilități pentru a avea succes în lumea misterioasă a vinului.

„Nu oricine poate deveni somelier.”

  • În primul rând trebuie să fie dezvoltate papilele gustative;
  • Caracterul

„Dacă ești o persoană foarte închisă poți fi un degustător foarte bun, dar nu vei fi somelier pentru că necesită interacțiune cu oamenii”;

  • Un somelier este un degustător de emoții.

De asemenea, ai nevoie de degustații permanente pentru a dezvolta papilele gustative, este imposibil să fii un bun somelier dacă guști vinul doar o dată în lună.

Așadar, pentru a deveni somelier nu trebuie să fii doar un bun cunoscător în materie de vin, dar mai ai nevoie să interacționezi cu oamenii, ceea ce înseamnă că vei înreține discuții cu oamenii din domenii diferite și le vei explica cum știi tu mai bine ce vin să aleagă pentru o cină în familie sau ce vin se asortează mai bine cu pește sau carne.

Iar dacă ai nevoie de cursuri de somelier, școala lansată de Mihai Druță te poate ajuta în acest sens. Periodic, Școala de Sommelier din Moldova organizează cursuri unde vei avea parte de degustări și după absolvire vei avea posibilitatea să te angajezi.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a lansat acuzații grave la adresa autorităților moldovenești, afirmând că directorii ANRE, împreună cu deputatul PAS Radu Marian, dar și cu sprijinul Gazprom și al propagandiștilor pro-ruși, apără cu îndârjire conducerea de la Moldovagaz. Acesta susține că acest comportament reprezintă o „trădare de patrie”, având în vedere contextul geopolitic tensionat și dependența energetică a Republicii Moldova de Rusia.

Tofilat a declarat că lista de „avocați” ai Moldovagaz nu este completă și că este esențial ca țara să își cunoască „eroii”, făcând apel la transparență și responsabilitate în gestionarea resurselor energetice naționale. El a subliniat că susținerea instituțiilor și a celor care administrează gazele naturale din Republica Moldova, într-un context în care securitatea energetică este un subiect de mare importanță, ridică întrebări legate de interesele naționale și de viitorul țării.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis, sâmbăta trecută, o opinie critică asupra proiectului de lege care prevede instituirea unui mecanism de desemnare a conducerii temporare pentru întreprinderile energetice. Potrivit ANRE, legislația actuală oferă suficiente instrumente pentru asigurarea continuității activității Moldovagaz, inclusiv în procesul de achiziție a gazelor naturale.

De cealaltă parte, Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a respins acuzațiile lui Tofilat, precizând că proiectul trebuia să fie gestionat inițial de Ministerul Energiei. „Pe oameni îi interesează ca resursele energetice să fie accesibile și din surse stabile, nu telenovelele politice,” a spus Marian, adăugând că va analiza proiectul doar după ce acesta ajunge la Parlament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală