Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar

28 Iun. 2022, 12:41
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2022, 12:41 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Fautor „Negre” 2017 este, oficial, cel mai bun vin roșu din lume. Onorabila distincție este cu atât mai importantă, cu cât vine din partea uneia dintre cele mai prestigioase competiții – Concours Mondial de Bruxelles. La sesiunea „Roșu & Alb”, ediția 2022, „Negre” a fost în topul clasamentului vinurilor roșii alese dintr-un total de 5 mii de vinuri din întreaga lume.

„Negre ”– identitate și terroir exprimate în arome și gusturi

„Negre” este un vin roșu de cupaj produs din două soiuri autohtone — Feteasca Neagră și Rara Neagră. Maturat în butoaie din lemn de stejar timp de 12 luni, vinul a căpătat un caracter puternic, o culoare rubinie, o aromă îmbătătoare de fructe roșii coapte și un gust condimentat și catifelat.

„Negre” este vin de excepție care îmbină armonios și echilibrat finețea soiului Feteasca Neagră și vigoarea soiului Rară Neagră. Elementele gustativ-olfactive ale strugurilor au dat naștere și denumirii „Negre”, iar rândunica imprimată pe etichetă este simbolul soiului Feteasca Neagră, numit în popor și „Coada rândunicii” sau „Păsăreasca neagră”.

Vinul poartă amprenta terroir-ului din microzona Tigheci, amplasată în proximitatea rezervației peisagistice Codrii Tigheciului si Teraselor râului Prut.  Aici, podgoriile care se întind pe o suprafață de 350 de hectare sunt atent îngrijite, scăldate generos de soare și dau naștere strugurilor cu un gust catifelat și delicat. De aici își iau sursa vinurile cu o identitate puternică și temperament semnate cu mândrie de familia vinăriei Fautor, care ne duc faima în întreaga lume.

Fautor Winery – o vinărie de generație nouă

Având o istorie viticolă cu dată recentă, Fautor Winery a fost fondată la sfârșitul secolului al XX-lea de o familie care și-a propus să creeze Vinuri inedite, pentru a oferi o explozie de emoții. Implicarea fiecărui membru al familiei în producerea vinurilor este reconfirmată și de logo-ul vinăriei: dublul „F” semnifică „Familia Fautor”, susținând siguranța și încrederea consumatorului în calitatea produsului finit.

Numele „Fautor” provine din limba latină și înseamnă „creator” – simbol al muncii depuse în podgorii și vinărie pentru crearea vinurilor care inspiră.

Vinăria se axează pe producerea vinurilor de calitate premium, care an de an obțin distincții la nivel internațional și se bucură tot mai mult de aprecierea consumatorilor din diverse țări.

Fautor Winery este  „Cea mai premiata companie vinicolă din Republica Moldova”, obținând cel mai mare număr de medalii la concursurile internaționale. De asemenea, vinurile din portofoliul Fautor Winery au obținut punctaje înalte din partea lui Robert Parker – cel mai influent și mai respectat expert internațional în domeniul vinului. Aprecierea înalta în plan mondial a vinurilor Fautor constituie un atu important în promovarea industriei vitivinicole din Moldova.

Descoperă vinurile Fautor!

www.fautor.wine | facebook.com/FautorWinery 

P.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău