Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar

28 Iun. 2022, 12:41
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2022, 12:41 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Fautor „Negre” 2017 este, oficial, cel mai bun vin roșu din lume. Onorabila distincție este cu atât mai importantă, cu cât vine din partea uneia dintre cele mai prestigioase competiții – Concours Mondial de Bruxelles. La sesiunea „Roșu & Alb”, ediția 2022, „Negre” a fost în topul clasamentului vinurilor roșii alese dintr-un total de 5 mii de vinuri din întreaga lume.

„Negre ”– identitate și terroir exprimate în arome și gusturi

„Negre” este un vin roșu de cupaj produs din două soiuri autohtone — Feteasca Neagră și Rara Neagră. Maturat în butoaie din lemn de stejar timp de 12 luni, vinul a căpătat un caracter puternic, o culoare rubinie, o aromă îmbătătoare de fructe roșii coapte și un gust condimentat și catifelat.

„Negre” este vin de excepție care îmbină armonios și echilibrat finețea soiului Feteasca Neagră și vigoarea soiului Rară Neagră. Elementele gustativ-olfactive ale strugurilor au dat naștere și denumirii „Negre”, iar rândunica imprimată pe etichetă este simbolul soiului Feteasca Neagră, numit în popor și „Coada rândunicii” sau „Păsăreasca neagră”.

Vinul poartă amprenta terroir-ului din microzona Tigheci, amplasată în proximitatea rezervației peisagistice Codrii Tigheciului si Teraselor râului Prut.  Aici, podgoriile care se întind pe o suprafață de 350 de hectare sunt atent îngrijite, scăldate generos de soare și dau naștere strugurilor cu un gust catifelat și delicat. De aici își iau sursa vinurile cu o identitate puternică și temperament semnate cu mândrie de familia vinăriei Fautor, care ne duc faima în întreaga lume.

Fautor Winery – o vinărie de generație nouă

Având o istorie viticolă cu dată recentă, Fautor Winery a fost fondată la sfârșitul secolului al XX-lea de o familie care și-a propus să creeze Vinuri inedite, pentru a oferi o explozie de emoții. Implicarea fiecărui membru al familiei în producerea vinurilor este reconfirmată și de logo-ul vinăriei: dublul „F” semnifică „Familia Fautor”, susținând siguranța și încrederea consumatorului în calitatea produsului finit.

Numele „Fautor” provine din limba latină și înseamnă „creator” – simbol al muncii depuse în podgorii și vinărie pentru crearea vinurilor care inspiră.

Vinăria se axează pe producerea vinurilor de calitate premium, care an de an obțin distincții la nivel internațional și se bucură tot mai mult de aprecierea consumatorilor din diverse țări.

Fautor Winery este  „Cea mai premiata companie vinicolă din Republica Moldova”, obținând cel mai mare număr de medalii la concursurile internaționale. De asemenea, vinurile din portofoliul Fautor Winery au obținut punctaje înalte din partea lui Robert Parker – cel mai influent și mai respectat expert internațional în domeniul vinului. Aprecierea înalta în plan mondial a vinurilor Fautor constituie un atu important în promovarea industriei vitivinicole din Moldova.

Descoperă vinurile Fautor!

www.fautor.wine | facebook.com/FautorWinery 

P.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 16:17 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a declarat că Bugetul  PLUS+, în valoare de 8 miliarde de lei, reprezintă un efort substanțial de susținere a măsurilor economice și sociale asumate de Guvern, dar vine cu un preț: creșterea deficitului bugetar estimat la 5,1% din PIB.

„Această rectificare influențează veniturile, cheltuielile și, evident, deficitul. Sunt ajustări atât în bugetul de stat, cât și în bugetul asigurărilor sociale. În acest proiect deja sunt reflectate granturile din partea Uniunii Europene și alte surse externe, precum și domeniile în care vor fi investiți acești bani”, a precizat ministra.

Potrivit ministrei, după rectificare veniturile bugetare ajustate vor fi de 75 miliarde lei și cheltuieli totale de93 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va fi de până la 5,1% din PIB, în condițiile unei implementări complete a tuturor programelor.

Ministra Belous a subliniat că transparența bugetară este asigurată, iar datele privind evoluția deficitului și execuția bugetului sunt publice și disponibile trimestrial pe site-ul Ministerului Finanțelor.

„Dacă până acum invocam lipsa banilor ca obstacol pentru reforme, acum nu mai avem această scuză. Avem suficiente resurse și lichiditate. Este momentul să livrăm rezultate și să onorăm angajamentele asumate”, a declarat Belous.

Ministra a adresat un apel direct agenților economici, încurajându-i să aplice la programele de susținere lansate prin Bugetul PLUS+.

„Invit toți agenții economici să aplice la aceste măsuri. Ministerul Finanțelor își va onora obligațiile. Scopul nostru este să implementăm reformele până la capăt”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!