Vrei să devii milionar? 20 de obiceiuri care te împiedică. Renunță la ele chiar acum și vei reuși

23 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
23 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Majoritatea dintre noi avem obiceiuri proaste care ne împiedică să ne realizăm obicetivele propuse. A deveni milionar nu este atât de greu precum crezi, este real dacă îți dorești și depui efortul necesar. Dacă vei reuși să renunți la aceste obiceiuri, vei face deja un pas mare spre realizarea scopurilor.

1. Dormi când nu ar trebui

Dacă te trezești aproape de prânz și lucrezi 12 sau mai multe ore pe zi pentru a compensa un început târziu.  Se știe că oamenii de succes se trezesc devreme, de obicei înainte de toți ceilalți de acasă, astfel încât să poată pregăti din timp pentru a începe munca, pentru a urmări știri, pentru a răspunde la e-mailuri și pentru a face mișcare fără a sacrifica timpul petrecut cu familia.

2. Neglijezi starea de sănătate

Când ești nesănătos, obosit, mai puțin productiv, mai stresat sau bolnav nu poți să obții rezultate bune în munca ta, iată de ce trebuie să acorzi o atenție deosebită stării de sănătate.

3. Nu citești

Oamenii cu bani investesc timpul și efortul necesar pentru a-și extinde cunoștințele, a ține pasul cu noutățile și tendințele din industria lor, să învețe de la ceilalți și își asumă responsabilitatea pentru a continua să inoveze.

Lectura vă permite să câștigați diferite puncte de vedere care, la rândul lor, vă vor extinde pe ale voastre, oferindu-vă imboldul necesar pentru a visa și vă va motiva să nu renunțați niciodată.

4. Mizezi pe o singură sursă de venit

Oamenii cu mulți bani au mai multe surse de venit.  Acest lucru nu înseamnă că trebuie să obțineți un al doilea loc de muncă în timp ce așteptați rezultatele (nu este o idee proastă până când nu aveți o opțiune mai bună). Începeți să investiți sau gândiți-vă la o sursă suplimentară, o idee potrivită ar fi lansarea unei afaceri, lansarea unui blo, poți începe de la ceea ce te pasionează.

5. Nu stabilești un buget

Toată lumea trebuie să creeze un buget și să se țină de el, dar, din păcate, există mulți oameni care nu fac acest lucru. Deoarece nu pot vedea dacă cheltuiesc mai mult decât câștigă cu precizie, aceasta duce adesea la probleme financiare.

6. Nu te gândești la viitor

„În studiul meu, nouăzeci și cinci la sută dintre oamenii săraci nu au economisit și majoritatea au acumulat datorii pentru a-și subvenționa calitatea vieții. În consecință, nu au bani nici pentru momentul pensionării, nici pentru educația copiilor lor sau pentru oportunitățile care le apar „, a scris Tom Corley în „Schimbă-ți obiceiurile, schimbă-ți viața „.

7. Nu acorzi atenție cheltuielilor mici

Chiar dacă ți se pare că sunt cheltuieli neînsemnate, dacă  e să le aduni vei observa că suma este destul de mare. Aici revenim la ideea că trebuie să îți planifici un buget pe care să îl urmezi. Evită cheltuielile neînsemnate și vei reuși să economisești mai mult.

8. Interacțiunea cu oamenii nepotriviți

Înlocuiește persoanele toxice și negative din viața ta cu cele care sunt optimiste, motivante și care te susțin. „În viață, vei avea succes numai dacă te vei înconjura de oamenii potriviți”, spune Corley.

9. Amâni

Un lucru este să spui că vrei să devii milionar și cu totul altceva să începi să o faci. Dacă doriți să ieșiți din stagnarea financiară, atunci trebuie să luați măsuri cât mai curând posibil.

10. Alcoolul și pariurile

Succesul financiar necesită timp, inițiativă și necesită efort neîncetat. Cei care pariază sunt înșelați să creadă că există o scurtătură către succes.

De asemenea, consumul excesiv de alcool te împiedică să devii milionar, deoarece afectează memoria, capacitatea de a gândi clar și sănătatea. Asta nu înseamnă că nu poți lua ocazional un pahar de vin sau bere. Nu face din consumul de alcool un obicei.

11. Vizionezi prea mult TV

Este ok să privești Netflix sau alte emisiuni TV din când în când. Cei bogați preferă să citească, să facă exerciții sau alte activități care îi ajută să se dezvolte. Ei folosesc timpul productiv.

12. Nu găsești un mentor

Un mentor te poate ajuta să înveți din experiența lui, îți va spune cu ce greșeli s-a confruntat, ceea ce te-ar putea foarte mult în drumul tău spre succes. Așadar, nu pierde timpul și găsește pe cineva care se va împărtăși cu experiența sa.

13. Rămâi în zona ta de confort

A-ți asuma riscuri și a ieși din zona ta de confort este neliniștitor. Dar până când nu faceți acest salt, nu veți găsi succes financiar. Acesta este un obicei care a funcționat foarte bine pentru Bill Gates, Richard Branson, Larry Ellison și Warren Buffet.

14. Nu puneți întrebări

Nu poți să știi totul. Nu ezitați să cereți feedback și sfaturi.

15. Ești distrus de eșec

Antreprenorii poartă eșecul ca o insignă de onoare. Asta nu înseamnă că se bucură sau vor să eșueze. Eșecul te poate ajuta să devii mai puternic și să înveți din propriile greșeli. Da, eșecul este oribil, dar nu ar trebui să te oprești, învață să-ți asumi riscuri.

16. Nu-ți fixezi obiective zilnice

Stabilirea obiectivelor zilnice ajută la stabilirea priorităților de la cel mai important la cel mai puțin important. A da prioritate înseamnă a face ceea ce contează cu adevărat.

17. Gândirea negativă

„Succesul pe termen lung este posibil doar atunci când ai o mentalitate pozitivă”, scrie Corley.

18. Nu economisești

Pentru a ajunge să ai mai mulți bani și să atingi independența financiară ai nevoie să economisești. Începe de la sume mici și continuă să economisești sume mai mari.

19. Găsești scuze

Scuzele au fost unul dintre cele mai mari obstacole pentru a ajunge la bogăție. A spune că vrem să „trăim clipa” este o scuză pentru a nu munci și a crea un viitor mai bun. Renunță la scuze și începe să muncești.

20. Nu respecți regula 70/30

Jim Rohn are o formulă simplă pentru a-ți construi averea: 70/30.

„După ce ai achitat impozitele învață să trăiești cu 70 la sută din venit pentru necesități și lux”, „este important să vedeți cum alocați restul de 30 la sută după aceea”. Menționează Rohn.

Rohn sugerează să acorzi o treime din venituri în scopuri caritabile, o treime investițiilor în capitaluri proprii și ultima treime economiilor. La început nu veți observa nimic, dar „să treacă cinci ani și diferențele vor fi vizibile. 10 ani mai târziu, vor fi complet solide”.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 15:29 // Actual //  Ursu Victor

Transportul feroviar, care reprezintă 13,6% din structura totală a mărfurilor transportate, a marcat cele mai mari scăderi în perioada ianuarie-septembrie 2024. Potrivit datelor statistice, volumul mărfurilor transportate pe calea ferată a scăzut cu 32,9%, iar parcursul acestora a înregistrat o reducere și mai semnificativă, de 36,7%.

Această evoluție negativă reflectă dificultățile cu care se confruntă sectorul feroviar în contextul schimbărilor economice și al restructurărilor interne. Printre posibilele cauze ale declinului se numără scăderea cererii pentru transportul feroviar, concurența cu alte moduri de transport și provocările operaționale întâmpinate de „Calea Ferată din Moldova”.

CFM se confruntă cu grave probleme financiare, acumulând datorii salariale de aproximativ 150 milioane de lei. În ceea ce privește infrastructura, situația este alarmantă: din cele 139 de locomotive aflate în dotare, 134 și-au depășit durata de amortizare, iar peste 25% din infrastructura feroviară necesită reparații capitale. În următorii ani, circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar putea fi suspendată dacă nu se vor lua măsuri urgente.

În ultimul deceniu, CFM a generat pierderi care se apropie de un miliard de lei, cauzate de scăderea continuă a numărului de pasageri, în special pe rutele internaționale, și a volumului de mărfuri transportate. Veniturile sunt în scădere constantă, iar costurile salvării CFM sunt estimate la câteva sute de milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală