(FOTO) TOP 5 idei pentru un city break de Hramul Chișinăului

12 Oct. 2022, 12:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Oct. 2022, 12:26 // Au Bani //  MD Bani

În această săptămână, bugetarii vor avea parte de un weekend prelungit, întrucât se sărbătorește Hramul Orașului, ceea ce înseamnă că, vineri, 14 octombrie va fi zi liberă. În acest context, vă sugerăm 5 idei pentru un city break în Europa.

1. Atena

Un city break de toamnă la Atena, este o idee formidabilă. Cetatea vechilor zei eleni și a celei dintâi democrații a lumii, îți impune un ritm dinamic, pe care-l accepți fără ezitare. Orașul te așteaptă să-i descoperi istoria. Pe lângă toate acestea, Atena a fost desemnat și cea mai ieftină destinați de city break. 

2. Amsterdam

Toamna la Amsterdam își varsă lumina și culorile într-un mod atât de special asupra orașului încât experiența unui city break în această perioadă a anului este mai mult decât necesară.

La Amsterdam vei avea posibilitatea să descoperi cultura și stilul de viață a locuitorilor plimbându-te pe străzile din oraș și admirând canalele. Nutrebuie să rateze piețe, muzeele, palatele și monumentele istorice. Și cel mai important, nu uita de celebrele coffeeshop-uri.

3. Bologna

Bologna este o destinație superbă pentru un city break de toamnă în inima istoricei regiuni Emilia-Romagna din nordul Italiei. Aerul medieval și decorul elegant te vor duce cu gândul la un vis frumos de toamnă.

Turnuri, piețe, palate vechi și cele mai vechi universități din lume te așteaptă la Bologna.

4. Berlin

Toamna la Berlin vremea nu este atât de rece încât să-ți alunge planurile unui city break. Orașul care a cunoscut, de-a lungul istoriei, înflorirea și decăderea, separarea și reunificarea, evenimente care au marcat destinul și și-au lăsat amprenta asupra Capitalei de azi a Germaniei, dinamică și multiculturală, artistică și expresivă, trăiește o nouă glorie.

Berlin este recunoscut ca fiind orașul muzeelor, așa că te te așteaptă să le descoperi.

Să nu ratezi: Noua Sinagogă, Tränenpalast, Reichstag, Checkpoint Charlie, Bebelplatz.

5. Barcelona

Un city break în Barcelona, în perioada unei superbe toamne mediteraneene, se dovedește o alegere perfectă pentru a descoperi orașul ce vibrează, la malul mării, în Catalonia istorică.

Operele arhitecturale ale lui Gaudi, cartierul gotic, palatele și fântânile magice, mănăstirile și bulevardele celebre, piețele aglomerate, districtele pline de viață, te așteaptă în această toamnă.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:07 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a adus claritate în dezbaterea publică privind lucrările și costurile de construcție pentru infrastructura de la Punctul de Trecere a Frontierei Leova – Bumbăta, prin publicarea tuturor documentelor relevante care au stat la baza acestui proiect.

Prin intermediul unei postări pe platforma de socializare Telegram, ministrul a explicat detaliat cele patru etape ale proiectului:

Etapa 1 a constat în construcția unui drum de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta către strada Podul de Flori, cu o lungime de 2,01 km, având două benzi de circulație și două benzi de încadrare, precum și o secțiune de racordare cu podul de pontoane și platforma punctului de trecere a frontierei.

Etapa 2 a presupus construcția și amenajarea platformei punctului de trecere a frontierei, pe o suprafață de aproximativ 11.500 de metri pătrați.

Etapa 3 a inclus construcția și amenajarea platformei de parcare, pe o suprafață de aproximativ 13.000 de metri pătrați.

Etapa 4 a constat în construcția unui drum de ocolire a orașului Leova, pe o lungime de 1,5 km, care a inclus și amenajarea unei străzi de acces către acest drum de ocolire.

Ministrul Spînu a subliniat că acest proiect reprezintă un punct de referință important în infrastructura Republicii Moldova, fiind primul pod peste Prut construit de la independența țării și a evidențiat transparența procesului prin publicarea tuturor documentelor relevante legate de acest proiect.

Costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta se ridică la suma de 252,23 milioane de lei, iar finalizarea lucrărilor era planificată pentru luna noiembrie a acestui an. Iinițial, pentru construcția drumului erau prevăzuți 260 de milioane de lei.

Un calcul elementar arată că fiecare kilometru de drum a costat 84 de milioane de lei, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău