Dublin, cea mai populară destinație din Europa pentru petreceri de burlăcițe și burlaci

22 Oct. 2022, 11:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Oct. 2022, 11:52 // Actual //  Lupu Eduard

Dublin este oficial cea mai populară destinație de petrecere a burlacilor și burlacilor din UE, potrivit unor statistici ale unui organizator britanic de asemenea evenimente.

Capitala irlandeză a devansat orașe precum Praga, Benidorm și Amsterdam pentru a ocupa primul loc, scrie Sunday World.

Doar Newcastle și Liverpool sunt acum mai aglomerate decât Dublin în toată Europa, arată datele furnizate de Last Night of Freedom, principalul organizator britanic de petreceri de burlaci și burlăcițe.

De asemenea, în top 10 destinații pentru burlaci și burlăcițe se mai află Edinburgh, Bournemouth, Manchester, Praga, Benidorm, Brighton și Budapesta.

“Grupurile doresc de obicei o destinație care să fie însorită sau undeva cu o viață de noapte extraordinară”, a declarat directorul general al firmei, Matt Mavir.

El a spus că, deși vremea în Dublin și în nordul Angliei “nu este de obicei caldă, oamenii sunt – și știu cum să petreacă”.

“Aceasta este, în mod clar, o forță motrice masivă care îi determină pe atât de mulți oameni să aleagă să petreacă acolo weekendurile de burlaci și burlăcițe”.

Last Night of Freedom a trimis sute de grupuri la Dublin în 2022.

Printre alte activități care au intrat pe listă se numără turul fabricii Guinness, petreceri de dans irlandez, zile de spa în hoteluri locale și ateliere de desen nud.

Petrecerile de burlaci și burlăcițer abia au revenit la nivelul de dinainte de pandemie.

Odată cu nunțile îndelung amânate care au avut loc în cele din urmă, grupurile pleacă acum în număr record, dar, potrivit lui Matt Mavir, viitoarele mirese și viitorii miri din Marea Britanie nu au plecat prea departe.

“Anul acesta, am văzut mai multă cerere ca oricând de excursii în apropierea casei pentru burlaci și burlăcițe”, a spus el.

“Există diverși factori. Unii oameni sunt încă temători să plece în străinătate din cauza Covid, în timp ce criza costului vieții înseamnă că oamenii caută alternative mai prietenoase cu bugetul. Grupurile care caută un pic de soare au evitat Spania în favoarea Brighton sau Bournemouth, în timp ce bărbații – care poate că au vizitat Praga sau Cracovia în urmă cu câțiva ani – aleg acum să meargă la sigur și să economisească câteva lire sterline mergând în schimb la Manchester sau Liverpool.”, a mai spus Mavir.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
03 Mai 2024, 13:00 // Slider //  Soroceanu Olga

Sergiu Hanganu a deschis pensiunea „Hanul lui Hanganu” în localitatea de baştină, Lalova, raionul Rezina, acum mai bine de 20 de ani. A început ca o afacere de familie, iar ulterior s-a extins. În prezent are angajate şase persoane, iar în perioada de vară numărul lucrătorilor creşte. 

Pensiunea oferă servicii de cazare, cu păstrarea autenticităţii şi a elementelor tradiţionale, moştenite din străbuni, dar şi gastronomie locală. Antreprenorul şi-a modernizat afacerea datorită finanţării nerambursabile obţinute din partea Guvernului Republicii Moldova şi a Uniunii Europene. 

„Cu suportul ODA am accesat mai multe fonduri din mai multe programe: Programul de Ecologizare, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Programul PARE 1+2. Am instalat staţia de epurare care era foarte necesară pentru pensiunea noastră, în valoare de 200 de mii lei. Am participat la programul PARE 1+2, pentru că, copiii au fost plecaţi peste hotare, şi am câştigat proiectul în sumă de 247 mii de lei pentru linia de transformare. Suntem recunoscători Uniunii Europene pentru fondurile care au fost date pentru Republica Moldova, care au ajuns şi la noi, şi am implementat foarte multe lucruri bune”, susţine antreprenorul. 

„Hanul lui Hanganu” serveşte ca un exemplu al modului în care antreprenorii din Moldova pot valorifica oportunităţile oferite de programele guvernamentale. 

Reamintim că programele Guvernului de sprijin antrepronorial sunt susţinute financiar de către Uniunea Europeană, printr-un acord de grant de 8 milioane de euro, semnat în anul 2023 de către Delegaţia Uniunii Europene şi Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Pentru a afla mai multe despre programele şi instrumentele de suport antreprenorial gestionate de ODA accesaţi: www.oda.md

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău