Trupele rusești din Ucraina primesc în ajutor drone Kalașnikov. Modelul de ultimă generație cu care se laudă Putin

02 Nov. 2022, 16:29
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
02 Nov. 2022, 16:29 // Actual //  bani.md

Concernul Kalașnikov livrează drone de ultimă generație trupelor rusești care luptă în Ucraina, a anunțat miercuri, 2 noiembrie, directorul companiei, Alan Lușnikov, relatează TASS.

”Nu am anunțat acest lucru, dar livrăm deja armatei drone. Avem o întreagă gamă. Unele dintre ele sunt deja produse și furnizate în serie, altele sunt în dezvoltare și vor fi lansate anul viitor. Este un domeniu foarte important și îi acordăm o atenție deosebită”, a spus Lușnikov.

El a adus în discuție drona ZALA 421-24, de la ZALA Aero, parte a grupului de companii Kalașnikov.

Potrivit companiei de stat rusești Rostec, această dronă este ”invizibilă” și poate fi operată dintr-un vehicul mobil, raza de comunicare cu operatorul fiind de 1,5 km.

Poate rămâne în aer timp de 40 de minute, timp în care poate parcurge până la 5 km. De asemenea, drona se poate întoarce din orice punct al zborului, chiar dacă comunicațiile sau GPS-ul sunt întrerupte.

Realitatea Live

16 Feb. 2025, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
16 Feb. 2025, 10:48 // Actual //  Ursu Victor

OMV Petrom își propune să folosească gazele extrase din zăcământul Neptun Deep din Marea Neagră pentru a sprijini creșterea consumului intern de gaze naturale în România și pentru a înlocui resursele rusești în regiune. Proiectul este programat să înceapă forajul în aprilie 2025, cu primele gaze așteptate în 2027, scrie hotnews.ro.

OMV Petrom estimează că, pe lângă creșterea numărului de clienți conectați la rețeaua de gaze și a centralelor care utilizează gazul pentru producția de energie electrică, un alt factor semnificativ va fi dezvoltarea hidrogenului cu emisii scăzute de carbon. Acesta ar putea contribui la o mai bună integrare a energiei regenerabile și la consolidarea securității energetice în România.

În regiune, gazele extrase din Marea Neagră vor înlocui gazele rusești în țări precum Ungaria, Austria, Republica Moldova, Bulgaria și Slovacia, contribuind astfel la diversificarea surselor de energie.

Proiectul Neptun Deep aduce și beneficii economice substanțiale pentru România, statul urmând să beneficieze de aproximativ 20 de miliarde de euro din taxe directe și indirecte generate de acest proiect. Acesta va fi finanțat din sursele proprii ale companiei, având în vedere o poziție financiară solidă.

Proiectul Neptun Deep este realizat în parteneriat între OMV Petrom și Romgaz, iar rezervele estimate de gaze sunt de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi, cu un impact semnificativ asupra pieței regionale de energie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală