Încă un producător auto chinez va începe să vândă mașini electrice în Europa. Vrea să atragă clienți tineri

02 Nov. 2022, 14:11
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Nov. 2022, 14:11 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Divizia de maşini electrice premium a grupului chinez Zhejiang Geely Holding intenţionează să vândă anul viitor în Europa maşini electrice din gama Zeekr, a anunţat miercuri An Conghui, preşedintele Geely şi directorul general al Zeekr, transmite Reuters.

Zeekr se alătură listei în creştere de producători auto din China care caută să se lanseze sau să-şi extindă anul viitor vânzările de vehicule electrice în Europa, inclusiv BYD, Xpeng şi Great Wall Motors.

Geely, proprietarul Volvo, Polestar şi investitor în Mercedes Benz, a lansat Zeekr în 2021 ca brand premium, menit să atragă clienţii mai tineri.

Geely Automobile anunţase săptămâna aceasta că intenţionează să scindeze Zeekr şi să o listeze.

Potrivit informațiilor,  Geely a creat Zeekr cu scopul de a îndeplini de la început standardele din Europa şi Statele Unite iar anul viitor va fi lansat pe piaţa europeană crossoverul electric 001.

La finalul lui 2021, Zeekr a lansat 001 în China, iar în primele nouă luni de la lansare vânzările au ajuns la 39.474 unităţi, în timp ce Tesla a vândut 219.112 crossover-uri Model Y în statul asiatic.

Modelul de bază Zeekr 001 costă 41.000 dolari în China faţă de 40.000 dolari pentru Tesla Model Y.

Zeekr nu a anunţat preţul pentru vânzările de peste hotare.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău