Decizia a fost luată! „Casa Modei” și fostul sediu ASITO, transmise în posesia lui Vladimir Russu

06 Mai 2021, 11:11
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 11:11 // Actual //  MD Bani

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins, calificând drept neîntemeiată plângerea înaintată de Veaceslav Platon împotriva ordonanței emise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, la 6 aprilie 2021, prin care Casa Modei și fosta clădire ASITO au fost transmise în posesia omului de afaceri Veaceslav Platon. Declarația a fost făcută de Sergiu Istrate, avocatul omului de afaceri Vladimir Russu, după ședința de judecată, transmite IPN.

Potrivit lui Vladimir Russu, avocații lui Veaceslav Platon au solicitat ca și miercuri, 5 mai, ședința de judecată să fie amânată, însă cererea nu a fost acceptată de judecători:

„Vreau să menționez că, a câta oară, avocații lui Platon au solicitat amânarea ședinței din motiv că chipurile unul dintre ei a făcut test la COVID-19 și a expediat rezultatul testului prin poșta electronică în adresa instanței de judecată, în același timp, în test nu este indicat nici că este pozitiv, nici că este negativ, ceea ce este foarte straniu când faci un test la COVID-19. Al doilea avocat, printr-o cerere, a declarat că a fost în contact cu primul și, respectiv, există bănuieli cu privire la starea sa de sănătate. Instanța a considerat că aceste argumente sunt neîntemeiate”.

În context, susține Vladimir Russu, documentele prezentate în vederea amânării ședinței au fost calificate de judecător ca și documente care nu pot fi reținute pentru a amâna ședința. Drep urmare, judecătorul a plecat în camera de deliberare și a pronunțat hotărârea prin care plângerea a fost respinsă.

Veaceslav Platon a cerut anularea ordonanței procurorului general, care acum trei săptămâni a constatat grave încălcări în actele semnate de subalternii săi de la PCCOCS și a dispus ca bunurile imobile să revină în proprietatea lui Vladimir Russu. Prima ședință a fost amânată din cauza că avocatul lui Platon a invocat contactul cu o persoană infectată cu COVID-19. În cazul celei de-a două ședințe, amânarea a survenit după ce avocatul lui Platon a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței de judecată materialele din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței procurorului general.

Realitatea Live

12 Apr. 2025, 11:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
12 Apr. 2025, 11:37 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Fostul ministru al Energiei, Victor Parlicov, avertizează că Republica Moldova se îndreaptă inevitabil spre reluarea achiziției de energie electrică de la centrala de la Cuciurgan, după ce alternativele promise de autorități nu s-au materializat. În cadrul unei emisiuni la Rlive, Parlicov a criticat lipsa de acțiune a guvernului în ceea ce privește implementarea soluțiilor tehnice deja aprobate.

„După ce Gazprom singur a renunțat la furnizarea de gaz în stânga Nistrului de la 1 ianuarie, care mai este sensul să înaintăm condiționalități care nu sunt respectate? Mă refer la repornirea industriei din stânga Nistrului. Vedem că a revenit perioada caldă, dar volumele de gaz livrate în stânga Nistrului sunt aceleași”, a declarat Parlicov.

Potrivit acestuia, în absența unor progrese concrete privind instalarea surselor alternative de generare electrică, Moldova nu are decât o singură opțiune viabilă pe termen scurt: revenirea la energia de la MGRES – centrala de la Cuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol.

„Următorul pas, în lipsa unei soluții, e clar: decizia CSE din 16 ianuarie prevedea instalarea unei turbine pe gaz și a unor motoare cu ardere internă, cu o capacitate totală de 100 MW. Nu s-a făcut absolut nimic. Soluția există, din punct de vedere tehnic este posibilă, iar din punct de vedere financiar putea fi rezolvată cu sprijinul UE. Și totuși, autoritățile nu au făcut nimic. Mesajul este clar: deși nu avem alte opțiuni, vom reveni la Cuciurgan”, a punctat fostul ministru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!