Cum arată, în secolul XXI, o prințesă din Arabia Saudită? (FOTO)

28 Apr. 2021, 06:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
28 Apr. 2021, 06:09 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Femeile din Orient rămân, de obicei, în umbră. Dar acest lucru nu este valabil pentru Deena Aljuhani Abdulaziz, soția prințului saudit Sultan bin Abdul-Aziz Al Saud, care distruge cele mai frecvente stereotipuri despre femeile arabe. Deena este foarte activă, deține un lanț de buticuri și până în 2017 a fost redactorul șef al revistei Vogue Arabia.

Datorită stilului său original Deena a câștigat popularitate atât în lumea arabă, ci și în Occident. Poartă părul scurt și optează pentru ținute discrete și cu gust.

Deena s-a născut și și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite, iar titlul regal la primit la vârsta de 23 de ani după ce s-a căsătorit cu un prinț saudit.

Soția prințului preferă culorile, dar le diluează cu piese vestimentare neutre cu o croială clasică.  

PARIS, FRANCE – OCTOBER 01: Princess Deena Aljuhani Abdulaziz attend the Moncler Gamme Rouge show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015 on October 1, 2014 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

 

Sau, pentru o ținută armonioasă, combină o rochie cu pene cu un sacou laconic de culoare neagră.  

PARIS, FRANCE – OCTOBER 04: Princess Deena Aljuhani Abdulaziz attends the #BoF500 Cocktail Event as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2017 at Hotel de Ville on October 4, 2016 in Paris, France. (Photo by Jacopo Raule/Getty Images for The Business Of Fashion)

Deena are în arsenalul ei o întreagă colecție de trenciuri la modă.

PARIS, FRANCE – SEPTEMBER 29: Deena Aljuhani Abdulaziz is seen outside the Valentino dress show during Paris Fashion Week SS20 on September 29, 2019 in Paris, France. (Photo by Daniel Zuchnik/Getty Images).

 

Tunsoarea băiețească, sandalele cu toc înalt, fustele midi, culorile puternice și mixurile cromatice îndrăznețe sunt câteva dintre semnăturile sale stilistice, pe care le pune în evidență la fiecare apariție.

Păstrând o linie discretă, cuminte, Printeșa reușește să respecte cele mai actuale direcții stiliste ale modei contemporane, aplicându-le propriului statut.

Dacă fustele midi, ample, din mătase brodată sau pantalonii culottes, lungi, într-o nuanță de burgund, sunt alegeri  plasate încă într-o zonă ”safe”, iată Prințesa  Deena Aljuhani Abdulaziz nu se ferește de riscuri, purtând chiar și o pereche de jeanși rupți, alături de o cămașă maxi, cu vedere la abdomen.

Carieră

Deena este redactor-șef al revistei Vogue din Arabia Saudită.

A devenit interesată de modă după ce a văzut un exemplar al revistei britanice Tatler, la șase ani. „Studiam fiecare revistă de la copertă la copertă, eram dornică de tot ce ține de modă”, spune ea.

După ce a participat la mai multe spectacole internaționale de modă, a decis să-și deschidă magazinul „D’NA” în Riyadh în 2006.

În 2013, o sucursală a acestuia a fost deschis la Doha, Qatar.

După un deceniu de afaceri de succes în regiunea Golfului Persic, Abdulaziz a lansat un site de e-shopping numit DNACHIC.com.

„Magazinul conlucrează cu designerii de modă la clienții din Orientul Mijlociu. În septembrie 2016, Abdulaziz a fost numită redactor-șef al Vogue Arabia în primul său număr și a continuat să lucreze pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a fi expulzată din cauza unei dispute cu conducerea revistei.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală