(VIDEO) Traian în inspecție la Condrița: Cea mai pitorească și cea mai săracă suburbie a Chișinăului

28 Nov. 2022, 10:41
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Nov. 2022, 10:41 // Actual //  MD Bani

Ora de LIVE cu Traian continuă să inspecteze suburbiile Capitalei. De data aceasta, colegul nostru a ajuns la Condrița, unde a discutat despre realizările, planurile și problemele localității cu primarul satului, Andrei Donică.

În perioada 2020-2022, Municipiul Chișinău a investit circa 9,79 milioane de lei pentru dezvoltarea satului Condrița.

„Dumnezeu a înzestrat Condrița cu frumusețe, faună și floră, dar ce este legat de situația financiară – a fost și există o problemă foarte mare. Totuși, Condrița este bogată în oameni gospodari. În calitate de primar, de administrator al primăriei, mi-am propus să facem ceva concret, să investim în infrastructura satului ”, a declarat primarul satului.

Condrița este vestită pentru faptul că găzduiește reședința de stat a președintelui Republicii Moldova. Înconjurat de codri, satul este situat la doar 30 de km distanţă de oraşul Chişinău, fiind parte componentă a sectorului Buiucani. Pe teritoriul satului fondat în 1657 se află Mănăstirea Condriţa – unicul monument architectural şi istoric din localitate. Anume în preajma acestui lăcaş sfânt s-a pus baza formării satului Condriţa.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Când am venit, nu erau nici denumiri la străzi, nici casele numerotate, nu era nimic. Am făcut drumurile și denumirile la străzi. Scopul nostru primordial era să scoatem mahalele din glod. Majoritatea primarilor fac drumurile centrale, eu am zis să scoatem oamenii din glod”, conchide primarul de Condrița.

Deși Condrița face parte din municipiul Chișinău, pe teritoriul satului nu a existat niciodată o instituție preșcolară.

„Grădiniță nu a fost niciodată în satul ăsta. Am făcut tot posibilul și am obținut bani pentru a procura o instituție școlară, cu ajutorul Consiliului Municipal. Avem deja panouri fotovoltaice, am procurat o pompă de căldură germană. Dacă să pornim grădinița – lumina și căldura va fi 0 lei.”

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Proiect finanțat și implementat de Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău