FinTech Hackathon Moldova: Descoperă experiențele celor 8 echipe câștigătoare care trec în etapa următoare

06 Mai 2021, 18:32
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 18:32 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

La sfârșitul lunii aprilie s-a încheiat Hackathonul „Verticala Fintech 2021”, în cadrul căruia au participat 78 de tineri ingineri, programatori și persoane interesate de industria IT. Sub îndrumarea trainerilor cu experiență, participanții au parcurs sesiuni de mentorat pentru a-și crește abilitățile și potențialul de creație, dar și pentru a pune în aplicare cu mai mult curaj și alte idei inovative de îmbunătățire a serviciilor din industria financiară din țară.

Dintre toate echipele înscrise în cadrul proiectului, 8 au fost alese învingătoare. Membrii acestora spun că participarea la Hackathon le-a deschis ușa către noi oportunități, au cunoscut abordări inovative de dezvoltare, bunele practici din industrie, dar și experiențe internaționale din domeniu.

Andrei Ceban, participant, echipa „Supertax”„Hackathonul mi-a oferit trei zile „de aur” în care am acumulat foarte multe informații interesante și o experiență semnificativă care mă va ajuta să-mi îmbunătățesc abilitățile profesionale și de viață. Le sunt recunoscător organizatorilor pentru munca enormă pe care au depus-o pentru a aduna atâția specialiști buni împreună.”

Vasile Papaluță, participant, echipa „Fraudless”„FinTech mi-a părut o industrie captivantă, motiv pentru care am acceptat invitația de a participa la Hackathon. Acolo am descoperit că este un domeniu plin de detalii și mecanisme interesante de lucru. În timpul Hackathonului am realizat un API de detectare timpurie a fraudelor în mediul e-commerce. Mentorii și trackerul ne-au ghidat în realizarea și formarea ideii, oferindu-ne suport și în dezvoltarea soluției.”

Maxim Grosul, participant, echipa „Piața-auto”„Am participat pentru prima dată la un Hackathon și am doar impresii pozitive. Cred că așa evenimente reprezintă un test foarte bun pentru rezistența la stres, deoarece foarte multe lucruri necesitau implementare în timp scurt. Pentru mine, formarea analizei de business și de modelare a afacerii mi-au părut mai complicate decât punerea în aplicare a părții de software.”

Amintim că cele 8 proiecte câștigătoare care vor merge în etapa următoare – Maxelerator – sunt:

  • „FraudLess” – o soluție care previne tranzacțiile de fraudă în comerțul electronic;
  • „Shekels” – o aplicație care centralizează toate ofertele de promovare și rambursare ale băncilor, astfel încât utilizatorii să le poată aplica cu ușurință pe cardurile lor;
  • „Invoice Processing” – o platformă digitală pentru extragerea și validarea automată a datelor din facturi;
  • „Piața-auto” – un marketplace care încorporează autoturismele dealerilor din regiuni. Platforma poate calcula plățile de leasing, întreținerea anuală a automobilului, dar și alte aspecte ce țin de costurile unui vehicul;
  • „MaiPay” – o plaftormă care oferă posibilitatea cumpărătorilor de a testa produsele înainte de a le procura;
  • „Supertax” – o soluție digitală de consiliere fiscală, care își propune să faciliteze depunerea declarațiilor fiscale;
  • „PayA” – o soluție inteligentă care are drept scop facilitarea tranzacțiilor financiare din orice colț al lumii rapid și ieftin;
  • „Fagura” – un sistem care conectează investitorii interesați de profituri mai mari cu persoanele care își doresc să obțină împrumuturi cu dobânzi mai mici decât în sistemul financiar tradițional.

După etapa de accelerare, echipele care dezvoltă produsele fintech vor trece la următorul nivel – cel de pilotare. La această etapă, participanții vor avea posibilitatea de a-și prezenta și testa soluțiile în instituțiile financiar-bancare din țară.

Pasionații de IT, fintech și digital se pot înscrie în continuare la FinTech ACCELERATOR 2021 până pe 10 mai curent, accesând acest link. Participarea oferă posibilitatea de a dezvolta o afacere în domeniul Fintech, primind timp de 3 luni mentorat profesionist și finanțare de la Mastercard și MAIB.

FinTech Hackathon Moldova face parte din „Verticala FinTech 2021”  – program dedicat startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare și este organizat cu suportul Moldova Agroindbank și Mastercard, de către proiectul Startup Moldova, cu susținerea USAID și Suedia, în cadrul proiectului Tekwill.

P.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău