Autoritățile din SUA au găsit un număr record de arme. De ce vor americanii să se urce cu arme la bordul avioanelor

19 Dec. 2022, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Dec. 2022, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

Statele Unite stabilesc un nou reocrd în privința armelor de foc care au fost confiscate de pe aeroporturile din America. Tot mai mulți pasageri încearcă să se urce în aeronave având în bagaj o armă.

Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a transmis că estimează că va confisca aproximativ 6.600 de arme până la sfârşitul anului. Este o creștere cu 10% faţă de recordul atins în 2021. Numărul de arme care au fost găsite de autorități, până în acest moment, bate recordul stabilit anul trecut. Au fost depistate 5.972 de arme de foc în 2021.

Cele mai multe opriri din cauza armelor de foc au fost înregistrate la aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia. Aeroportul Dallas/Fort Worth din statul Texas s-a clasat pe locul doi în acest clasament. TSA nu a oferit un motiv pentru care mulți americani au vrut să urce în avioane cu o armă asupra lor. Legea în privința armelor din SUA este diferită în fiecare stat. Totuși, este clar faptul că pasagerii nu au voie cu ele într-un avion chiar dacă dețin permis de armă.

Ce se întâmplă cu cei care sunt prinși cu arme de foc pe aeroport

În cazul în care angajații TSA detectează o armă la un punct de control, ei emit o sancţiune civilă. Acesta este diferită în funcție de numărul de infracţiuni anterioare. De asemenea, un alt aspect important este dacă arma este încărcată la momentul respectiv. Agenția a transmis că vrea să majoreze pedeapsa civilă maximă pentru această infracțiune. Amenda va fi crescută de la valoarea de 13.910 de dolari până la 14.950 de dolari.

Pasagerii companiilor aeriene au permisiunea de a călători cu arme de foc într-un bagaj de cală atunci când sunt descărcate şi încuiate într-o cutie rigidă. În plus, angajații trebyuie să anunțe companiile aeriene că vor să călătorească cu arma respectivă. Un  un congresman al Statelor Unite, Madison Cawthorn, a fost oprit când a încercat să treacă o armă prin controlul de securitate pe Aeroportul Internaţional Charlotte Douglas din Carolina de Nord. El și-a recunoscut fapta și a cooperat cu ofițerii de la fața locului, informează Hotnews.ro.

Realitatea Live

28 Apr. 2024, 18:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Apr. 2024, 18:49 // Actual //  Lupu Eduard

Industria IT din Republica Moldova a experimentat o expansiune impresionantă în ultimii ani, depășind cu mult ritmul de dezvoltare al altor țări din regiunea est-europeană. În special, în anul 2022, sectorul IT din Moldova a înregistrat o creștere de peste 30%, cifră care se situează mult peste media țărilor din aceeași zonă, potrivit declarațiilor Doina Nistor, directoarea proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID.

„În Moldova, industria IT se dezvoltă foarte rapid, cu o viteză extraordinară, deoarece în 2022 am înregistrat o creștere în domeniu de peste 30%. Aceasta reprezintă cea mai semnificativă creștere din Europa de Est, în comparație cu țările vecine. Este o veste bună, care indică existența unui talent tehnologic remarcabil în țara noastră”, a declarat Doina Nistor, conform citării de pe radiomoldova.md.

Nistor a subliniat, de asemenea, că industria IT este vitală pentru dezvoltarea altor sectoare economice, cum ar fi agricultura, contribuind la creșterea performanței acestora. În prezent, aproximativ 5% din forța de muncă a Republicii Moldova este angajată în sectorul IT.

În ceea ce privește nivelul salariilor, conform datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, angajații din domeniul IT beneficiază de cele mai mari remunerații, cu un salariu mediu de aproximativ 30.000 de lei.

„Salariul mediu pentru un inginer sau o persoană implicată în dezvoltarea soluțiilor software ajunge la peste treizeci de mii de lei. Aceasta este media. În funcție de rolurile ocupate, cum ar fi arhitect de proiect, management etc., salariile pot fi mult mai mari. Totuși, trebuie să luăm în considerare și competiția internațională. Nu concurăm doar local, deoarece oamenii pot lucra și de la distanță. Este esențial să reținem talentele aici, în Republica Moldova, motiv pentru care trebuie să fim competitivi și în ceea ce privește nivelul salariilor”, a confirmat Petru Hareu, directorul unei companii de IT, pentru tv8.md.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău