Rusia a lansat în fabricație arma Apocalipsei. Când va intra în dotarea armatei lui Vladimir Putin

17 Ian. 2023, 08:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Ian. 2023, 08:01 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia pregătește o armă care stârnește îngrijorare în rândul experților militari din Occident. Vladimir Putin a îndeplinit, astfel, visul predecesorului său, Iosif Stalin, care își dorea un astfel de dispozitiv militar pentru a tranșa în favoarea URSS, confruntarea cu Occidentul democrat. Noua arma a intrat în procesul de fabricație și va fi livrată forțelor militare ale Moscovei.

Rusia a anunțat că a produs primele focoase nucleare pentru super-torpilele autopropulsate Poseidon. Acestea sunt dezvoltate pentru a fi folosite pe submarinul nuclear Belgorod, după cum anunță Reuters, care citează agenția TASS. Poseidon va fi transportat de K-329 Belgorod, un submarin nuclear cu destinație specială care a fost construit de Șantierul Naval Sevmash.

„Primele încărcături de muniție Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat”, a declarat sursa citată de agenția de presă de stat TASS.

În ultima vreme, Vladimir Putin a transmis mai multe mesaje în care descria Occidentul drept adevăratul inaimic al Rusiei. În discursul de Anul Nou, el a anunțat că Rusia nu va da înapoi, iar pentru a-și arăta forța a expediat o fregată purtătoare de rachete hipersonice în Atlantic.

Legat de torpilele Poseidon, agenția de stat TASS a precizat că principalele componente ale acestora, inclusiv un reactor nuclear care îi oferă sursa de energie, au fost finalizate. Totodată, arată agenția rusă, echipajul submarinului nuclear Belgorod a finalizat testele cu modele ale torpilei.

Vladimir Putin laudă capacitățile Poseidon

Vladimir Putin a prezentat primele informații despre proiectul Poseidon încă din anul 2018. El spunea, la vremea respectivă, că este vorba despre un nou tip de armă nucleară strategică. El a confirmat, la vremea respectivă, că torpila va avea propria sursă de energie nucleară. În spațiul public există puține detalii confirmate despre Poseidon, dar arma este în esență o încrucișare între o torpilă și o dronă. Aceasta poate fi lansată de pe un submarin nuclear precum Belgorod.

În discursul din 2018, Vladimir Putin a afirmat că raza de acțiune a torpilei Poseidon ar fi nelimitată și că ar putea opera la adâncimi extreme, la o viteză mai mare decât cea a oricărui submarin sau a altor torpile.

„Sunt foarte puțin zgomotoase, au o manevrabilitate ridicată și sunt practic indestructibile pentru inamic. Nu există nicio armă care să le poată contracara în lumea de astăzi”, a declarat Vladimir Putin.

Proiectul Poseidon își are rădăcinile în planurile sovietice din timpul lui Iosif Stalin. Acesta își dorea o torpilă nucleară care să poată lovi și distruge coastele Statelor Unite, după cum relatează Reuters care citează agenția TASS.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:41 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa FMI a avut discuții constructive și productive cu autoritățile moldovenești cu privire la performanța economică și politicile care stau la baza celei de-a cincea revizuiri în temeiul mecanismului extins de credit și al mecanismului extins de fond (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul mecanismului pentru reziliență și sustenabilitate (RSF). .

Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși unele reforme structurale au fost amânate.

Recuperarea economică durează mai mult decât se anticipa, într-un context de provocări persistente și contagii din războiul Rusiei în Ucraina.

O misiune FMI, condusă de Clara Mira, a avut discuții la Chișinău în perioada 22 aprilie-3 mai pentru a cincea revizuire a programelor Republicii Moldova în cadrul acordului ECF/EFF și prima revizuire în cadrul acordului RSF. La finalul discuțiilor, doamna Mira a emis următoarea declarație:

„Redresarea economiei moldovenești a fost mai lentă decât era de așteptat, în timp ce răspândirile și vânturile în contra din războiul Rusiei în Ucraina continuă. PIB-ul real a crescut cu 0,7% în 2023, sub prognoza de 2% a FMI la momentul ultimei revizuiri. Acest lucru sa datorat în primul rând unei redresări mai slabe a cererii interne, în special a consumului privat și a investițiilor. Recuperarea ar trebui să continue în 2024, cu o creștere de 2,6%, din nou mai mică decât se prognozase anterior. Riscurile includ posibile șocuri de energie reînnoită sau un nou val de refugiați. Creșterea mai rapidă decât cea anticipată a partenerilor comerciali, progresul mai rapid către aderarea la UE și accelerarea reformelor structurale reprezintă riscuri pozitive”, spune Clara Mira.

Potrivit ei, Bugetul pentru 2024 consolidează siguranța socială, susține și mai mult securitatea energetică și sprijină investițiile și reformele care stimulează creșterea. Având în vedere că inflația se află în intervalul țintă a BNM din noiembrie, poziția actuală a politicii monetare este adecvată. Flexibilitatea cursului de schimb și menținerea unor rezerve valutare suficiente vor fi esențiale pentru a aborda șocurile. Politica monetară ar trebui să rămână concentrată pe menținerea stabilității prețurilor.

„Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși cu unele întârzieri în reformele structurale. Autoritățile au îndeplinit toate criteriile cantitative de performanță la sfârșitul lunii decembrie. Au fost îndeplinite criteriile structurale de la sfârșitul lunii decembrie privind consolidarea administrației fiscale și finalizarea unui triaj al întreprinderilor de stat. A fost adoptată Legea privind acțiunea climatică. Cu toate acestea, reformele convenite pentru a consolida autonomia instituțională și guvernanța BNM (decembrie) și pentru a stabili o infrastructură de adjudecare anticorupție, inclusiv un proces credibil de selecție a judecătorilor (martie) sunt amânate, deși lucrările sunt în desfășurare”, conchide Clara Mira.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău