VIDEO Cea mai trăsnită casă din România – atracție pentru turiști

27 Ian. 2023, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2023, 13:38 // Actual //  Lupu Eduard

Cea mai ”trăsnită” casă din judeţul Sibiu, construită cu acoperişul în jos, reprezintă un magnet pentru turiştii de pretutindeni, ea devenind ”vedeta” ultimelor luni în cunoscuta zonă turistică numită „Valea Avrigului”, unde se află numeroase cabane şi pensiuni, scrie agrepres.ro.

Casa răsturnată este singura de acest fel din judeţ, potrivit Asociaţiei Judeţene de Turism, şi printre puţinele din România.

Un turist poate ajunge de la Sibiu la Casa răsturnată în aproximativ 40 de minute, dacă merge cu maşina, drumul fiind accesibil. Practic, din municipiul Sibiu se ajunge în oraşul Avrig pe drumul naţional, iar din Avrig până la Casa întoarsă, călătoria mai durează câteva minute, pe un drum asfaltat numit „Valea Avrigului”.

Odată ajunşi în zonă, turiştii fac cunoştinţă cu Brambura Park, locul în care se află această casă unică din judeţul Sibiu. Când intră pe poarta parcului, unde literele sunt aşezate în toate poziţiile, vizitatorii îşi dau seama că au ajuns în cel mai ”trăsnit” loc din judeţul Sibiu. Poarta de intrare, prevăzută cu două turnuri, se aseamănă cu cea a vechilor cetăţi medievale. De pază sunt câţiva soldaţi britanici de jucărie, unul dintre ei de înălţimea unui adult, costumat asemenea celor din filmele de animaţie, cu o haină roşie şi o mare pălărie sub care se văd doi ochi iscoditori. După poarta desprinsă parcă din basme, turistul intră pe aleile care duc la casa cu acoperişul în jos. În dreapta acesteia se află un loc de joacă generos, iar în faţa ei, un restaurant modern. În stânga sunt alte locuri de joacă şi o mică grădină zoologică privată.

Taxa de acces în Brambura Park este de 10 lei pentru fiecare persoană. Cine doreşte să viziteze şi Casa întoarsă achită suma de 30 de lei. Copiii cu vârsta de până la trei ani beneficiază de gratuitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:41 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa FMI a avut discuții constructive și productive cu autoritățile moldovenești cu privire la performanța economică și politicile care stau la baza celei de-a cincea revizuiri în temeiul mecanismului extins de credit și al mecanismului extins de fond (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul mecanismului pentru reziliență și sustenabilitate (RSF). .

Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși unele reforme structurale au fost amânate.

Recuperarea economică durează mai mult decât se anticipa, într-un context de provocări persistente și contagii din războiul Rusiei în Ucraina.

O misiune FMI, condusă de Clara Mira, a avut discuții la Chișinău în perioada 22 aprilie-3 mai pentru a cincea revizuire a programelor Republicii Moldova în cadrul acordului ECF/EFF și prima revizuire în cadrul acordului RSF. La finalul discuțiilor, doamna Mira a emis următoarea declarație:

„Redresarea economiei moldovenești a fost mai lentă decât era de așteptat, în timp ce răspândirile și vânturile în contra din războiul Rusiei în Ucraina continuă. PIB-ul real a crescut cu 0,7% în 2023, sub prognoza de 2% a FMI la momentul ultimei revizuiri. Acest lucru sa datorat în primul rând unei redresări mai slabe a cererii interne, în special a consumului privat și a investițiilor. Recuperarea ar trebui să continue în 2024, cu o creștere de 2,6%, din nou mai mică decât se prognozase anterior. Riscurile includ posibile șocuri de energie reînnoită sau un nou val de refugiați. Creșterea mai rapidă decât cea anticipată a partenerilor comerciali, progresul mai rapid către aderarea la UE și accelerarea reformelor structurale reprezintă riscuri pozitive”, spune Clara Mira.

Potrivit ei, Bugetul pentru 2024 consolidează siguranța socială, susține și mai mult securitatea energetică și sprijină investițiile și reformele care stimulează creșterea. Având în vedere că inflația se află în intervalul țintă a BNM din noiembrie, poziția actuală a politicii monetare este adecvată. Flexibilitatea cursului de schimb și menținerea unor rezerve valutare suficiente vor fi esențiale pentru a aborda șocurile. Politica monetară ar trebui să rămână concentrată pe menținerea stabilității prețurilor.

„Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși cu unele întârzieri în reformele structurale. Autoritățile au îndeplinit toate criteriile cantitative de performanță la sfârșitul lunii decembrie. Au fost îndeplinite criteriile structurale de la sfârșitul lunii decembrie privind consolidarea administrației fiscale și finalizarea unui triaj al întreprinderilor de stat. A fost adoptată Legea privind acțiunea climatică. Cu toate acestea, reformele convenite pentru a consolida autonomia instituțională și guvernanța BNM (decembrie) și pentru a stabili o infrastructură de adjudecare anticorupție, inclusiv un proces credibil de selecție a judecătorilor (martie) sunt amânate, deși lucrările sunt în desfășurare”, conchide Clara Mira.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău