VIDEO Viaţa luxoasă pe care Putin o duce împreună cu fosta gimnastă Kabaeva

01 Mart. 2023, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Mart. 2023, 12:13 // Actual //  bani.md

Site-ul web independent Proekt dezvăluie că fostal campioană foloseşte fonduri de la o companie offshore cipriotă, în timp ce relaţia cu preşedintele rus datează de la începutul anilor 2000.

Vladimir Putin ar locui cu fosta campioană la gimnastică Alina Kabaeva, probabil mama celor mai mici copii ai săi, în reşedinţa luxoasă Valdai, o regiune cunoscută pentru dealurile şi lacurile sale, situată la jumătatea distanţei dintre Sankt Petersburg şi Moscova şi la Soci, unde Kabaeva, numită „Regina neîncoronată a Rusiei”, deţine un penthouse vast de 2600 de metri pătraţi, cu piscină, cinema şi rampă de aterizare pentru elicopter, descris drept cel mai mare apartament din ţară.

Acest lucru a fost dezvăluit de Proekt, un site rus independent specializat în jurnalism de investigaţie interzis de Moscova în 2021, subliniind că Kabaeva foloseşte fondurile unei companii offshore cipriote, Ermira consultants, care controlează compania Real Invest, proprietara mărcii de vodcă Putinka.

Se presupune că Alina Kabaeva ar fi avut o relaţie cu preşedintele de la începutul anilor 2000, când era încă căsătorit cu Liudmila Ocheretnaia (divorţul a avut loc în 2013). Cu toate acestea, cei doi nu apar niciodată împreună în public. Sursele Proekt confirmă teoria. Asistenţii şi membrii familiei femeii locuiesc în marea reşedinţă Valdai, iar o soră deţine un apartament în apropiere. În zona Valdai a fost construită o reşedinţă separată pe baza celor care, în Rusia ţarilor, era rezervată elitei aristocratice feminine, unde stau gimnasta şi copiii. Kabaeva ar fi avut doi copii, născuţi în 2015 şi 2019, al căror sex nu este cunoscut.

Potrivit Proekt, Kabaeva deţine în prezent proprietăţi imobiliare în valoare de 120 de milioane de dolari. Alte trei apartamente din statiunea de la Marea Neagră sunt înregistrate pe numele bunicii fostei gimnastei. Uriaşul penthouse se află în complexul rezidenţial Royal Park, un apartament scos la vânzare în 2009 pentru 450 de milioane de ruble (echivalentul a 15 milioane de dolari) şi care a fost achiziţionat apoi doi ani mai târziu cu doar 90 de milioane (3,2 milioane de dolari la timp), sau o cincime din valoarea raportată iniţial.

Potrivit jurnaliştilor Proekt, operaţiunea a fost condusă de Oleg Rudnov, un bărbat foarte apropiat de Putin. Până în 2015, compania a fost deţinută de un avocat din Sankt Petersburg, Vladislav Kopilov. În realitate, din conturile Ermira s-au plătit cumpărături pentru Putin şi pentru rudele lui.

Vila de lângă lacul Valdai se spune că este una dintre proprietăţile preferate ale liderului rus. Ministerul rus al Apărării a instalat recent un sistem de apărare antiaeriană Pantsir-S1, pentru a-l proteja.

Existenţa proprietăţii de lux a fost dezvăluită în 2021 de aliaţii lui Alexei Navalny, liderul opoziţiei întemniţat, care a spus că fondurile statului au fost folosite pentru a o cumpăra.

Fosta gimnastă a fost deputată în cadrul partidului Rusia Unită între 2007 şi 2014. După ce a părăsit Parlamentul, a fost numită şefă a Companiei Naţionale de Media, cu un salariu anual de 7,7 milioane de lire sterline, în ciuda faptului că nu avea experienţă în domeniu media. Kabaeva este un susţinător al invadării Ucrainei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală