Ce se întâmplă la Kremlin. Lupta celor trei grupuri de influență pentru ca Putin să rămână la putere

23 Mart. 2023, 05:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mart. 2023, 05:07 // Actual //  Lupu Eduard

Deși există procese în cadrul sistemului politic rus care distrug încet regimul, există cel puțin câțiva „stâlpi” în Kremlin care sunt interesați personal să mențină puterea în mâinile lui Vladimir Putin, scrie Volodimir Kravcenko.

Da, Kremlinul aproape că și-a pierdut monopolul asupra resursei de putere, așa cum demonstrează povestea cu proprietarul Grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, dar situația a fost adusă sub control, iar generalii ruși își mențin loialitate față de putere.

În același timp, grupul din jurul lui Iuri Kovalciuk, care a fost susținut invadarea Ucrainei, s-a consolidat la Kremlin în ultimul an.

„Acţionarul băncii Rossia este cel mai interesat de continuarea menţinerii lui Putin la putere, deoarece întreaga influenţă a susţinătorului teoriilor conspiraţiei în sistemul politic rus se bazează pe apropierea sa personală de „şef”. Îl va sprijini pe Putin până la capăt, pentru că de îndată ce actualul președinte al Federației Ruse va pleca, se va prăbuși și poziția fraților Kovalciuk”, notează Kravcenko.

De asemenea, în cursul anului, a crescut influența adjunctului șefului administrației prezidențiale, Serghei Kirienko, care supraveghează teritoriile ucrainene ocupate și controlează întregul bloc al „elitei” ruse moderne care îi include pe prim-ministrul Mihail Mișustin, prim-vicepreședintele Consiliului Federației Andri Turciak, proprietarul PMC „Wagner” Eevgheni Prigojin și alții. Grupul Kovalciuk-Kirienko interacționează activ cu grei precum secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrușev și șeful Rosneft, Igor Secin. Dar influența acestui „triumvirat” nu înseamnă deloc că reprezentantul său va deveni succesorul lui Putin”, subliniază expertul.

Situația este că niciunul dintre „turnurile Kremlinului” nu are resursele să preia puterea în propriile mâini, așa că toată lumea este interesată să-l mențină pe Putin la putere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău