Tatuajele la control. Barurile din Moscova, noua țintă a autorităților de la Kremlin

23 Mart. 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mart. 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

De la începutul războiului din Ucraina, autoritățile ruse au luat măsuri împotriva politicienilor, jurnaliștilor și activiștilor anti-război, dar acum oamenii se tem că autoritățile vor începe să vizeze spațiile alternative, după ce clienții unor baruri punk și de hipsteri au fost amenințați și forțați să cânte cântece pro-Kremlin, scrie Moscow Times. Aproximativ 50 de persoane – inclusiv personalul și patronii barurilor – au fost reținute și audiate de agenții Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Avocatul Konstantin Erohin, care reprezintă patronii Underdog, a declarat pentru The Moscow Times că ofițerii de poliție în cagule au forțat oamenii din cele două baruri să-și deblocheze telefoanele și să le arate dacă au tatuaje și au confiscat două POS-uri din baruri.⅞

Se crede că raidurile sunt legate de o postare de pe rețelele sociale de La Virgen Taqueria de vara trecută, care a fost ștearsă și a anunța o vânzare de discuri de vinil pentru a strânge bani pentru Kyiv Angels, o organizație caritabilă ucraineană care ajută atât civilii, cât și personalul militar.

În weekend, intrarea în bar a fost, de asemenea, vopsită cu spray cu literele „ZOV” – un simbol pro-război inspirat de semnele de identificare pictate pe vehiculele rusești în Ucraina.

În urma raidurilor, Pavel Kosov, unul dintre proprietarii La Virgen Taqueria, a declarat pe Instagram că ia distanță de afacere pentru a proteja personalul.

„Nu dorim ca locurile noastre să fie asociate cu vreo acțiune ilegală îndreptată împotriva țării noastre sau cu opinii fasciste”, a spus Underdog într-o postare pe rețelele de socializare marți, într-o aparentă referire la oficialii ruși care susțin că Ucraina este condusă de naziști.

Acesta a adăugat că barul „nu a strâns niciodată bani pe care i-ar fi trimis Forțelor Armate ucrainene”.

„Oricine poate fi vizat” de raidurile poliției ruse

Personalul de la Sur, un bar și o cafenea populară din apropiere, și-a arătat sprijinul pentru Underdog în urma raidurilor.

„Faptul că au fost atacați după atâtea luni este un avertisment serios că oricine poate fi vizat”, a declarat marți proprietarul Sur, Nikita Fomkin, pentru The Moscow Times, adăugând că numărul de vizitatori ai Sur nu a scăzut de la raid.

Nu este clar încă de ce poliția a decis să facă raidurile de la Underdog și La Virgen Taqueria atât de mult după postarea pe social media.

Proprietarii La Virgen Taqueria au declarat iulie că postarea despre presupusa strângere de fonduri a fost postată de hackeri. Câteva zile mai târziu, Underdog a anunțat un eveniment de strângere de fonduri pentru a sprijini „milioane de refugiați” din Rusia și Crucea Roșie din Rusia.

Oamenii legii din Rusia par să reprime pe cei suspectați că sprijină cauzele ucrainene sau că transferă bani către Forțele Armate ucrainene.

La începutul acestei luni, o rusoaică a fost arestată sub suspiciunea de trădare pentru că ar fi trimis bani către armata ucraineană.
Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la 20 de ani de închisoare.

Raiduri în barurile precum Underdog și La Virgen Taqueria, precum și în alte spații culturale și locații care găzduiesc discuții și expoziții, par să fie în creștere.

Aproximativ 20 de baruri din Sankt Petersburg au fost închise miercuri de autorități pentru presupusa implicare a minorilor în „acte antisociale”, a informat postul local de știri Fontanka.

Underdog, un mic bar din cartierul central Kitai-Gorod din Moscova, era aglomerat și zgomotos marți seara, în ciuda unui raid violent al poliției cu câteva zile în urmă, după un raid similar într-un alt bar La Virgen Taqueria, vineri seară.

Un videoclip postat de agenția de știri de stat Moskva a arătat că clienții Underdog sunt forțați să cânte cântece patriotice. Alte site-uri spun că au fost amenințați cu aparate cu șocuri electrice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău