Ce informații utile despre cetățenia română găsești pe grupul „Dețin Pașaport Român”

04 Apr. 2023, 12:54
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
04 Apr. 2023, 12:54 // Actual //  bani.md

Dacă ai decis să obții cetatenie română, dar nu cunoști procedurile, fie îți par foarte complicate unele procese, cea mai bună soluție este să te informezi chiar de la cei care deja au parcurs deja aceste etape.

Pentru că în domeniul cetățeniei române există multă birocrație, dar și mituri care te pod duce pe o cale greșită, fondatorul companiei juridice JustConsult, Ion Guștiuc, a creat pe platforma Facebook comunitatea „Dețin Pașaport Român”.

Cel mai mare avantaj a acestei comunități este că oricine are nevoie de ajutor, ghidare, răspuns la întrebare o poate adresa și va primi un răspuns obiectiv și util fie din partea administratorului grupului, fie din partea membrilor, care au parcurs acești pași și își pot împărtăși experiența.

Avantajul de a fi membru al grupului Dețin Pașaport Român este că toate informațiile sunt oferite absolut gratuit și îți permit să ții pasul cu actualizările  actualizările privind redobândirea cetățeniei român. Necunoașterea sau ignorarea actualizărilor din acest domeniu îți poate amâna soluționarea cererii  cu câteva luni sau chiar să ducă la respingerea dosarului de cetățenie română.

Ce reprezintă grupul „Dețin Pașaport Român”?

Grupul Dețin Pașaport Român este o comunitate cu peste 35 de mii de membri, care își împărtășesc experiența parcurgerii etapelor de redobândire cetățenie română sau în perfectarea diverselor acte românești.

De asemenea, în acest grup, administratorul Ion Guștiuc oferă informații la zi despre schimbările de procedură și de legislație, despre cerințele față de dosarul de cetățenie română, despre actualizările în cadrul Consulatelor române sau la instituțiile din România.

Membrii grupului au acces la tutoriale video, din care pot învăța cum să pregătească dosarul de cetățenie română, cum să înregistreze o cerere pe platforma econsulat.ro sau cum să facă de sine stătător o programare online pentru perfectarea actelor românești. În comunitatea „Dețin Pașaport Român” există posibilitatea de a adresa întrebări privind situația individuală a membrilor, la care vor primi răspunsuri veridice.

Cele mai multe întrebări, adresate în grupul „Dețin Pașaport Român”, vizează transcrierea actelor de stare civilă în registrele românești, procedură care a devenit destul de anevoioasă din cauza numărului mare de cereri. De asemenea,  un număr mare de întrebări sunt despre procedura de depunere a jurământului de credință la Consulatele României de la Chișinău, Bălți sau Cahul. Membrii grupului vor să afle cererile din care lună sunt procesate, cine și când a reușit să depună jurământul și ce acte sunt necesare în ziua depunerii la Consulat.

Un alt subiect fierbinte este legat de perfectarea unui buletin românesc și refuzul pentru buletin în urma verificărilor la domiciliu.

Aprobarea Ordinelor ANC, prin care este soluționat dosarul de cetățenie română, la fel trezește interesul membrilor grupului. În grupul „Dețin Pașaport Român” membrii află despre Ordinele emise și dacă se regăsesc în acestea.

Membrii grupului se mai interesează despre termenii de perfectare a pașaportului sau buletinului românesc, cum să depui cererea de acordare a alocațiilor pentru copii ș.a..

Dacă și tu vrei să fii informat rapid și corect despre etapele de redobândire a cetățeniei române și perfectarea actelor românești, înscrie-te în grupul „Dețin Pașaport Român” și bucură-te de avantajele oferite de comunitate.

Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea unui specialist JustConsult privind obținerea cetățeniei române sau perfectarea actelor românești, sună 022 10 50 80.

Completează formularul de pe pagina justconsult.md, iar un consultant va reveni cu un apel pentru a-ți oferi răspunsuri.

Ne găsești și pe pagina de Facebook JustConsult -Cetățenie română.

P

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:22 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a comentat în termeni duri deplasarea oficialilor moldoveni, inclusiv a ministrului Energiei, Victor Parlicov, la Gazprom. Tofilat susține că această acțiune reprezintă o capcană și o umilință pentru Republica Moldova, subliniind discrepanțele între discursul autorităților și acțiunile acestora pe tema gazelor.

„Luni de zile ni s-a spus despre «depolitizarea subiectului gazelor», că «am scăpat de dependența de gazele rusești», iar acum ministrul merge la Gazprom. Foarte «consecvent»!”, a declarat Tofilat. În opinia sa, această deplasare este inutilă și nu adresează problemele fundamentale ale sectorului energetic.

Tofilat a punctat trei subiecte majore discutate cu Gazprom, care ar fi fost evitate dacă autoritățile ar fi luat măsuri eficiente în prealabil.

  1. Livrarea gazelor către regiunea transnistreană: Tofilat subliniază că deciziile referitoare la livrarea gazului în regiunea transnistreană sunt deja luate la Kremlin și că nu există nicio necesitate reală de a negocia cu Gazprom, având în vedere că aceștia nu vor lua decizii importante. El sugerează că în loc să discute cu Gazprom, autoritățile moldovenești ar trebui să planifice o reintegrare a regiunii și să fie pregătite pentru o eventuală criză energetică.
  2. Datoria la gaz: Tofilat adaugă că datoria de 720 milioane de dolari către Gazprom este nejustificată, iar auditul internațional a confirmat acest lucru. Deși autoritățile moldovenești ar fi trebuit să ajungă la un acord amiabil sau să meargă în instanță pentru a rezolva disputa, Tofilat susține că Guvernul a preferat să negocieze direct cu Gazprom, o abordare care, în opinia sa, nu face decât să amâne rezolvarea situației.
  3. Aprobarea Consiliului de Administrație al Moldovagaz: Tofilat consideră că blocajul în numirea unui nou Consiliu de Administrație la Moldovagaz ar putea fi depășit doar prin instituirea unui management extern, pentru a forța Gazprom să accepte schimbările necesare. El a menționat că proiectul de lege pentru a rezolva această problemă nu a fost încă înregistrat, iar în acest context, Gazprom refuză să numească un nou Consiliu de Administrație.

„Este clar că există interese ascunse care blochează procesul. Vom vedea cine va obstrucționa continuarea acestuia”, a concluzionat Tofilat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău