Aplicațiile care îți omoară bateria telefonului mobil! Șterge-le chiar acum și salvează durata de viață a bateriei tale

18 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Mai 2021, 19:00 // Au Bani //  MD Bani

Este timpul să ștergi câteva aplicații  din telefonul tău. Probabil, la început, smartphone-ul tău a avut o durată de viață extraordinară a bateriei în prima lună de utilizare. Dar încet, performanța bateriei a început să scadă. Se pare că o mare parte din acestea ar putea depinde de aplicațiile pe care le-ați instalat. Și nu, nu este doar Tinder sau Facebook.

Oamenii de la pCloud, o companie de stocare în cloud, au analizat 100 dintre cele mai populare aplicații pentru a vedea care consumau bateria. În timp ce aplicațiile pentru rețelele de socializare au fost concurente evidente pentru reducerea ionului de litiu, au existat câteva aplicații mai benigne pe care majoritatea nu le-ar suspecta niciodată.

1. FitBit

Fitbit folosește  14 din 16 funcții de fundal disponibile: cameră, locație, microfon și conexiune Wi-Fi. Astfel aplicația folosește 92% din baterie.

2. Skype

Dacă ai instalat Skype în telefonul tău atunci trebuie să știi că acesta consumă 87% din baterie.

3. Facebook

Este deja cunoscut că rețelele de socializare consumă o bună parte din bateria ta. Trebuie să cunoști că Facebook este primul în listă și consumă 82% din baterie.

4. AirBNB

Airbnb este companie americană înființată în 2008 care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări. Trebuie să cunoști că aplicația AirBNB folosește, la fel ca și Facebook 82% din bateria ta.

5. Instagram

Cum era și de așteptat rețeau de socializare Intagram este în top, aplicația consumă 79% din baterie.

6. Tinder

Nici aplicația Tinder nu rămâne în urmă, aplicația consumă 77% din baterie.

7. Snapchat

La fel ca și Tinder, aplicația Snapchat consumă 77% din baterie.

8. WhatsApp

WhatsApp este și el în top, la fel ca și Tinde și Snapchat aplicația folosește 77% din baterie.

9. Zoom

Așa cum majoritatea întălnirilor și a evenimentelor au trecut în mediul online, tot mai mulți au descărcat aplicația Zoom în telefon, care la rândul ei consumă tocmai 77% din baterie.

10 Youtube

Youtube este o altă aplicație care folosește o cantitate semnificativă din bateria smartphone-ului tău. Aplicația consumă și ea 77% din baterie.

 

 

 

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău