FOTO Bolidul care încântă privirile pasionaților de lux – un Porche de 1 milion de euro livrat la comandă în Moldova

19 Apr. 2023, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2023, 13:30 // Actual //  Lupu Eduard

Apariţie spectaculoasă în curtea celor de la Porsche Center Moldova. A fost livrat şi despachetat primul (şi probabil va rămâne singurul) Porsche 911 Sport Classic! Este o frumoasă maşină de colecţie, prezentată exact acum un an. Doar 1.250 exemplare vor fi asamblate pentru toată lumea, iar acesta este al 871-lea!

Modelul în sine este realizat pe baza lui 911 Turbo S, beneficiind de aspectul său widebody, însă aripile posterioare nu includ prize de aer lângă portiere. Dar principala deosebire estetică faţă de alte modele Porsche 911 actuale este spoilerul posterior, tip ducktail (coadă de raţă), care aduce un omagiu versiunii 911 Carrera RS 2.7 de la începutul anilor 1970, scrie autoblog.md.

Dar spre deosebire de 911 Turbo S, are un motor ceva mai temperat. Este vorba despre un boxer twin-turbo cu şase cilindri şi volum de 3.7 litri, care generează 550 CP şi 600 Nm de cuplu. Vine cuplat fără alternativă la o cutie manuală în şapte trepte, în timp ce tracţiunea este pe puntea din spate. Acceleraţia 0-100 km/h o poate realiza în 4.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 315 km/h.

Noul 911 Sport Classic împărtășește anumite trăsături de design cu 911 Targa 4S Heritage Design Edition, inclusiv o emblemă foarte asemănătoare cu versiunea din 1963, insigne și inscripții PORSCHE finisate în aur autentic și insigne speciale Exclusive Manufaktur pe aripile frontale. Multe alte elemente de design sunt unice pentru modelul limitat, aceeaşi vopsea Sport Grey Metallic fiind creată exclusiv pentru el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Grafica de-a lungul părților laterale distinge și mai mult mașina. Aceasta include scriptul PORSCHE și o “acadea” albă pe care clienții pot pune cifre între 1 și 99 fără costuri suplimentare. Exemplarul de la Chişinău poartă numărul 60.

Interiorul este la fel de special ca și exteriorul, cu materiale menite să amintească anii 1960 și începutul anilor 1970, inclusiv prin secţiuni centrale ale scaunelor și panourile ușilor cu tapițerie din pânză Pepita.

Decorul din lemn Paldao cu pori deschiși, închis la culoare, este, de asemenea, echipament standard în această mașină, în contrast cu nuanţa deschisă Classic Cognac. Iar o insignă pe bord, deasupra torpedoului, enumeră fiecare exemplar din seria de producție de 1.250 de unități.

 

Realitatea Live

07 Mai 2024, 16:57
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
07 Mai 2024, 16:57 // Slider //  Soroceanu Olga

„Inima Nordului”, o asociație din Ocnița, se evidențiază în eforturile sale de a promova dezvoltarea rurală și de a încuraja practici sustenabile de gestionare a resurselor. Datorită proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat de către HEKS/EPER Moldova în consorțiu cu HELVETAS Moldova și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, asociația a desfășurat ateliere de compostare pentru comunitatea locală.

Directoarea executivă a AO „Inima Nordului”, Daniela Bilic, subliniază importanța acestor ateliere: „Prin acest proiect ne propunem să aducem informația despre cum poate fi făcut un compost acasă, cum poate fi utilizat în gospodărie. Avem atâtea resurse și posibilități în jurul nostru, pe care nu le valorificăm.”

Beneficiarii atelierelor, descoperă secretele transformării deșeurilor în îngrășăminte organice valoroase, iar procesul este educativ și practic.

„Am învățat cum să prelucrăm deșeurile și să facem compost pentru a avea flori și recolte mai bogate, fără a cheltui bani pe îngrășăminte”, explică Veronica Siveriuc, una dintre participante.

Printre realizările acestor ateliere este includerea în proces atât a comunității locale, cât și a refugiaților din Ucraina. Împreună, acești participanți descoperă că, prin colaborare și ajutor reciproc, pot contribui la îmbunătățirea mediului și a vieților lor, inclusiv a celei economice.

Numărul mare de participanți, peste 90 la număr, arată că aceste ateliere au un impact semnificativ în comunitatea Ocniței și dincolo de ea.

„Scopul nostru este să unim oamenii din Ucraina și din Moldova, să îi facem să vadă că împreună pot realiza lucruri frumoase”, subliniază un reprezentant al AO „Inima Nordului”.

Astfel, atelierele de compostare nu doar că contribuie la gestionarea eficientă a deșeurilor și la creșterea producției agricole, ci și la consolidarea comunității și la promovarea unei culturi a colaborării și a sustenabilității în regiunea rurală a Ocniței. 

Proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială” se desfășoară în 9 raioane din țară și poate culege deja roadele pe mai multe dimensiuni sociale. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău