Noul CEO numit la conducerea Twitter: Nu se poate “elibera” de nevoia de a fi pe placul marilor agenții și investitori

15 Mai 2023, 05:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Mai 2023, 05:27 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a ales un om “clasic” de vânzări media venit din televiziune în rolul de CEO – semn că Twitter nu se poate încă “elibera” de nevoia de a fi pe placul marilor agenții și investitori în publicitate, susține Dragoș Stanca, expertul în domeniul digital.

„Așa cum sperau mulți naivi care credeau că, gata, a venit geniul care va demonstra lumii că se poate face performanță cu o rețea socială descentralizată, web3 based, cu milioane de useri super entuziasmați să plătească abonamente și pentru buline albastre de verificare.
Nope. The Internet (still) runs on ads. Și, din cauza asta, avem un spațiu web 2.0 destul de varză, cu 90% din bani alocați pe criterii discutabile de click și “engagement” obținut cu orice preț. La figurat”, a punctat Stanca.

La propriu, înseamnă cel mai mic preț posibil – deci cât mai mulți bani dați intermediarilor si cât mai puțini, spre deloc, pe cât posibil – celor care produc conținut bun pentru oameni și pentru societate (nu doar pentru instincte primare, algoritmi si ad tech).

Stanca afirmă că noul CEO mai are și alte calități. Una dintre ele fiind că e fană declarată a lui Elon și a doua că e bine conectată politic (a fost numită de Trump și păstrată de Biden în poziția de consilier al Președintelui – în domeniul sport și nutriție).

Interesant de urmărit – îmi pare greu de crezut că va funcționa pe termen măcar mediu tandemul dintre un rebel fascinat de atenție și o corporatistă pur sânge venită din lumea publicității media “tradiționale” (a fost media planner, la începutul carierei). We’ll see.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Mai 2024, 15:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2024, 15:28 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Cea mai veche fabrică de lactate din Italia este deținută de trei frați. Nimic ieșit din comun, doar că la „Brazzale spa”, sunt angajate doar persoane care se află în prag de pensionare. Roberto Brazzale, unul din cei trei proprietari a precizat că printre angajați a avut și tineri de 20, 30 de ani, dar rezultatele muncii lor au fost mai mult decât dezamăgitoare.

Proiect inedit în Italia

Patronul celei mai vechi fabrici de lactate din Italia este mulțumit de angajații sextuagenari. De fapt, continuă antreprenorul, angajarea persoanelor de peste 60 de ani a fost cea mai bună alegere.

„Am avut câțiva tineri între 20 și 30 de ani în probă, care au avut rezultate dezamăgitoare. Între timp, am ascultat dificultățile profesionale ale unor prieteni și dorința de schimbare a altora: vorbim despre adevărați campioni, profesioniști cu abilități de comunicare puternice și multă energie de cheltuit pentru noi aventuri. A-i primi în companie a fost cea mai bună alegere pe care puteam să o fac”, povestește antreprenorul.

Nemulțumit de prestația angajaților tineri, antreprenorul italian în vârstă de 61 de ani s-a reorientat. Primul pe care l-a contactat pentru a i se alătura proiectului a fost un coleg din gimnaziu, Alessandro. După Alessandro a urmat Ugo, un tânăr pensionar care are ca motto „operațional 24 de ore pe zi”.

Această etichetă i se potrivește de minune, totuși Ugo bate Italia în lung și în lat după produse calitative, brânzeturi, unturi speciale și licori bahice.

Brazzale spa, cea mai veche fabrică de lactate din Italia

A urmat apoi Sonia, o altă colegă a patronului italian. Sonia are misiunea de a se ocupa de administrație și depozit. „Când eram copii, mergeam împreună la școală”, zâmbește Brazzale, patronul celei mai vechi fabrici de lactate de in Italia. Lista nu putea fi completă fără Nico, mâna dreapta a antreprenorului italian. Pe lângă cei menționați mai sunt Corrado, Gino, dar și mulți alții.

Brazzale este mulțumit de angajații săi, pe care îi cosideră „resurse formidabile”. „Noi nu facem o faptă bună. Sunt profesioniști cu mari competențe și nu aș găsi pe nimeni altcineva ca ei”, a completat anterprenorul din Italia. Deși au profesii diferite, pasiunea pentru mâncare i-a unit într-un proiect inedit, potrivit Profit.ro.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău