Criptomonede: Arbitrul pieței bursiere va securiza fondurile clienților americani ai Binance

18 Iun. 2023, 06:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2023, 06:50 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritatea americană de reglementare a pieței bursiere, SEC, a anunțat sâmbătă că va securiza fondurile clienților americani ai bursei de criptomonede Binance, pe care a acționat-o în instanță, pentru ca aceștia să-și poată retrage banii și pentru a împiedica aceste active să părăsească Statele Unite, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.

Acest anunț intervine după ce, la începutul lunii iunie, SEC a dat în judecată Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, și pe șeful acesteia, Changpeng Zhao, pentru eludarea reglementărilor.

Instanța însărcinată cu acest caz din capitala federală a SUA, Washington, a emis sâmbătă un ordin după ce a ajuns la un acord cu Binance și Changpeng Zhao. Aceștia sunt obligați, în special, să repatrieze în Statele Unite activele clienților americani ai platformei.

Aceste fonduri sunt cele pe care SEC a precizat în comunicatul său că dorește să le păstreze în siguranță, adăugând că ordinul judecătoresc „interzice, de asemenea,” Binance și Changpeng Zhao „să cheltuiască activele companiei altfel decât în cursul normal al activității”.

„Deoarece Changpeng Zhao și Binance controlează activele clienților platformelor și au fost capabili să comaseze activele clienților sau să deturneze activele clienților după bunul plac, (…) aceste interdicții sunt esențiale pentru a proteja activele investitorilor”, a declarat oficialul SEC, Gurbir Grewal, citat în declarație.

Acesta a adăugat că SEC s-a asigurat „că clienții din SUA își vor putea retrage activele de pe platformă”.

Binance anunțase pe 8 iunie că suspendă depozitele în dolari și că își încurajează clienții să își retragă fondurile din conturile sale, după ce a fost acționată în instanță de SEC, care i-a reproșat în special că permite rezidenților americani să folosească platforma sa, deși societatea nu este înregistrată la autoritățile americane, sau propriile criptomonede, precum BNB (Binance Coin), sau alte produse financiare ale sale.

Autoritatea de reglementare afirmă, de asemenea, că, spre deosebire de ceea ce Binance a susținut public, filiala americană și fondurile depuse acolo de clienți erau controlate de societatea-mamă.

SEC a cerut instanțelor să înghețe activele afiliate companiei și lui Changpeng Zhao, considerat anterior marele rival al starului căzut în dizgrație al criptomonedelor Sam Bankman-Fried, fostul șef al bursei de criptomonede FTX.

Autoritatea de reglementare a produselor financiare din SUA, CFTC, a trimis deja o citație platformei la sfârșitul lunii martie, pe motive similare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:41 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa FMI a avut discuții constructive și productive cu autoritățile moldovenești cu privire la performanța economică și politicile care stau la baza celei de-a cincea revizuiri în temeiul mecanismului extins de credit și al mecanismului extins de fond (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul mecanismului pentru reziliență și sustenabilitate (RSF). .

Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși unele reforme structurale au fost amânate.

Recuperarea economică durează mai mult decât se anticipa, într-un context de provocări persistente și contagii din războiul Rusiei în Ucraina.

O misiune FMI, condusă de Clara Mira, a avut discuții la Chișinău în perioada 22 aprilie-3 mai pentru a cincea revizuire a programelor Republicii Moldova în cadrul acordului ECF/EFF și prima revizuire în cadrul acordului RSF. La finalul discuțiilor, doamna Mira a emis următoarea declarație:

„Redresarea economiei moldovenești a fost mai lentă decât era de așteptat, în timp ce răspândirile și vânturile în contra din războiul Rusiei în Ucraina continuă. PIB-ul real a crescut cu 0,7% în 2023, sub prognoza de 2% a FMI la momentul ultimei revizuiri. Acest lucru sa datorat în primul rând unei redresări mai slabe a cererii interne, în special a consumului privat și a investițiilor. Recuperarea ar trebui să continue în 2024, cu o creștere de 2,6%, din nou mai mică decât se prognozase anterior. Riscurile includ posibile șocuri de energie reînnoită sau un nou val de refugiați. Creșterea mai rapidă decât cea anticipată a partenerilor comerciali, progresul mai rapid către aderarea la UE și accelerarea reformelor structurale reprezintă riscuri pozitive”, spune Clara Mira.

Potrivit ei, Bugetul pentru 2024 consolidează siguranța socială, susține și mai mult securitatea energetică și sprijină investițiile și reformele care stimulează creșterea. Având în vedere că inflația se află în intervalul țintă a BNM din noiembrie, poziția actuală a politicii monetare este adecvată. Flexibilitatea cursului de schimb și menținerea unor rezerve valutare suficiente vor fi esențiale pentru a aborda șocurile. Politica monetară ar trebui să rămână concentrată pe menținerea stabilității prețurilor.

„Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși cu unele întârzieri în reformele structurale. Autoritățile au îndeplinit toate criteriile cantitative de performanță la sfârșitul lunii decembrie. Au fost îndeplinite criteriile structurale de la sfârșitul lunii decembrie privind consolidarea administrației fiscale și finalizarea unui triaj al întreprinderilor de stat. A fost adoptată Legea privind acțiunea climatică. Cu toate acestea, reformele convenite pentru a consolida autonomia instituțională și guvernanța BNM (decembrie) și pentru a stabili o infrastructură de adjudecare anticorupție, inclusiv un proces credibil de selecție a judecătorilor (martie) sunt amânate, deși lucrările sunt în desfășurare”, conchide Clara Mira.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău