Afacerea ASCUNSĂ a lui Bill Gates, la care nimeni nu s-ar fi gândit

02 Iul. 2023, 07:17
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
02 Iul. 2023, 07:17 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Bill Gates, al patrulea cel mai mare miliardar al lumii, cunoscut mai degrabă pentru inovaţiile sale din domeniul tehnologiei şi programării decât pentru pasiunea sa pentru activităţile în aer liber, pare să fie cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite ale Americii, potrivit unui articol publicat în presa internaţională.

El deţine 96.800 de hectare de teren agricol în Statele Unite.

Gates ar fi început să cumpere iniţial terenuri în Florida şi Washington, dar un raport recent al publicaţiei The Land Report a dezvăluit că miliardarul, care are o avere netă de 121 de miliarde de dolari potrivit Forbes, a construit un portofoliu de terenuri care se întinde în 18 state. Cele mai mari dintre acestea se află în Louisiana (27.628 de hectare), Arkansas (19.170 de hectare) şi Nebraska (8.235 hectare). În plus, deţine10.300 de hectare teren în Phoenix, Arizona.

Potrivit publicaţiei citate, terenurile sunt deţinute în mod direct de el, cât şi prin Cascade Investments, vehiculul său personal de investiţii.

Potrivit publicaţiei internaţionale Forbes, chiar dacă poate părea surprinzător că un miliardar din industria tech poate fi cel mai mare proprietar de terenuri agricole din ţară, aceasta nu este prima experienţă a lui Gates în domeniu. În 2008, fundaţia Billl şi Melinda Gates a anunţat o investiţie de 306 miliarde de dolari în granturi care susţineau agricultura sustenabilă în rândul micilor fermieri sub-saharieni şi din Asia de Sud.
Încă nu este clar la ce va folosi Gates aceste terenuri.

Gates nu este singurul miliardar din acest raport care deţine suprafeţe mari de terenuri. Fondatorii companiei Wonderful, axată pe producţia de fructe, sucuri, care vinde şi brandul de apă Fiji, Stewart şi Lynsa Resnick, se află şi ei în clasamentul „fermierilor”, ocupând locul trei, cu o suprafaţă deţinută de 76.000 de hectare. Ei au o avere de 7,1 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

17 Mai 2024, 15:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2024, 15:09 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile Republicii Moldova s-au angajat ca în 10 ani să planteze 145 mii de hectare de pădure, însă realitatea e cu totul alta. Potrivit informațiilor, ponderea efectivă a plantărilor de păduri abia atinge 10% din necesarul anual de 15 mii de hectare, iar aceste plantări au loc doar timp de două luni pe an.

Vladislav Grati, vice-directorul Parcului Național Orhei spune că acest indicator de plantare a arborilor a fost în 1981, iar în perioada 2002 – 2011, anual se plantau peste 800 de hectare. Or, în prezent principala problemă este lipsa angajaților, salariile mici din silvicultură, dar și tehnica insuficientă.

„Tehnologiile de împădurire trebuie adaptate la condițiile primare ale terenurilor respective, iar materialul săditor trebuie constituit din specii de arbori și arbuști care au confirmat abilitate pentru condiții staționale grele și factori limitativi pedologici și climatici (stejar pedunculat, paltin de câmp, arțar tătăresc, ulm de câmp, frasin, vișin turcesc, scoruş păsăresc, stejar roșu, pin negru, sofora, ulm de Turkestan, coacăz argintiu, scumpie, corn, corcoduș etc.)”, a punctat Grati.

Programului Național de Împădurire prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani (2023-2032). Costul total al programului este de 749,3 milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău