Colecția Prezidențială UE la Castel Mimi – o nouă atracție pentru oaspeții care vizitează renumita vinărie din Bulboaca

07 Iul. 2023, 14:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Iul. 2023, 14:13 // Actual //  Lupu Eduard

Castel Mimi anunță lansarea Colecției Prezidențiale UE, o colecție de vinuri care marchează un moment istoric în cadrul eurointegrării Republicii Moldova. În cadrul Summitului Comunității Politice Europene, desfășurat pe data de 1 iunie 2023 la Castel Mimi, fiecare președinte al țărilor Uniunii Europene a lăsat o amprentă proprie în Cartea Oaspeților și și-a pus semnătura pe eticheta vinului iconic al Castel Mimi.

Adrian Trofim, CEO Castel Mimi: „Fiecare vizitator al Castel Mimi va avea posibilitatea să vadă pe viu colecția de sticle de vinuri, prin care șefii statelor europene au subscris istoria eurointegrării Republicii Moldova. Ursula VON DER LEYEN, Olaf SCHOLZ, Emmanuel MACRON, Volodymyr ZELENSKYY, Klaus IOHANNIS și ceilalți înalți demnitari au lăsat un mesaj de mulțumire pentru acest eveniment și au semnat o sticlă de vin iconic din colecțiile Castel Mimi.”

La Summitul Comunității Politice Europene au participat 45 de șefi de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. În plus, s-au alăturat reuniunii președintele Consiliului European, președinta Comisiei Europene și președinta Parlamentului European.

La evenimentul de la Bulboaca au participat 2175 de oaspeți din 49 de state, reprezentând mai mult de o pătrime din toate țările lumii. La prânzul festiv, oaspeții au degustat noul spumant Castel Mimi “DIVA” și vinurile Roșu de Bulboaca 2019, The Governor Blend, Sânzienele, precum și Ice Wine, băuturile fiind degustate și apreciate de toți participanții la eveniment. Mai mult decât atât, o bună parte din oaspeți și-au completat colecțiile personale cu aceste vinuri celebre de la Castel Mimi.

Și acest set de vinuri nobile, într-un ambalaj autentic, va putea fi procurat de la Castel Mimi de fiecare vizitator, pentru a savura vinurile degustate de președinții UE sau a face un cadou de neuitat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

21 Mai 2024, 16:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2024, 16:14 // Actual //  Lupu Eduard

Țările UE au aprobat transferul veniturilor din activele rusești înghețate către Ucraina, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky.

Potrivit acestuia, doar anul acesta Kievul poate primi 3 miliarde de euro. „90% din încasări vor merge către sprijinul militar. Rusia trebuie să plătească pentru daunele cauzate de războiul său agresiv”, a scris Lipavsky pe rețeaua de socializare X.

Se așteaptă ca activele rusești să genereze un profit de aproximativ 5 miliarde de euro anual. Ucraina va primi aceste fonduri de două ori pe an, a scris anterior Bloomberg. Conform planurilor UE, Ucraina va primi venit net din activele primite din 15 februarie 2024. Totodată, profitul care s-a acumulat înainte de această dată va fi rezervat pentru acoperirea eventualelor riscuri – de exemplu, în cazul pretențiilor din partea Rusiei.

După ce armata rusă a invadat Ucraina în februarie 2022, Uniunea Europeană și țările G7 au înghețat aproximativ 280 de miliarde de dolari ale Băncii Centrale a Rusiei sub formă de numerar și titluri de valoare. Ministerul rus de Finanțe a estimat volumul activelor blocate la aproximativ 300 de miliarde de dolari. Majoritatea acestora se află în depozitul belgian Euroclear.

Conform rezultatelor de anul trecut, Euroclear a primit venituri din activele rusești în valoare de 4,4 miliarde de euro, iar de la începutul acestui an – alte 1,6 miliarde Potrivit surselor Financial Times, profiturile totale până în 2027 ar putea ajunge la 20 de miliarde de euro.

În cadrul discuției privind modul de utilizare a activelor înghețate, Statele Unite s-au oferit să ofere Kievului un împrumut garantat cu veniturile viitoare din acestea. Astfel, Ucraina va putea primi ajutor de 50 de miliarde de dolari în această vară, pe care se bazează Washingtonul. Acest plan a fost susținut de Germania, care ar putea fi un „pas decisiv” pentru implementarea sa, au spus surse Bloomberg.

Kremlinul a numit înghețarea activelor rusești „furt” și o încălcare a dreptului internațional. Posibila lor confiscare ar fi „un cui solid în viitorul sicriu al întregului sistem de economic occidentale”, precum și „subiectul procedurilor judiciare”, a subliniat Kremlinul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău