Simți că nu mai ești la fel de eficient? Schimbă-ți locul! Iată unde să stai în birou pentru a fi mai productiv

25 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
25 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Unele companii încep deja să-și cheme muncitorii la birou, odată cu ridicarea restricțiilor pandemice. Iată ce sfaturi oferă experții despre alegerea locului potrivit pentru a vă ajuta să fiți mai productivi la birou.

Pandemia a transformat complet locul de muncă, companiile adoptând modele de lucru hibride și chiar au redus numărul de muncitori care lucrează din birou.

Iată ce spun experții atunci când vine vorba de alegerea locului perfect pentru a lucra la birou.

„Comportament uman înrădăcinat”

Un studiu publicat recent de academicieni de la University College London a constatat că așezarea la un birou cu fața către cameră cu un număr mic de oameni la vedere „a dus la șanse semnificativ mai mari pentru evaluări pozitive ale muncii concentrate și a productivității percepute”.

Cu toate acestea, un loc care se confruntă prea mulți oameni „a făcut mai puțin probabil ca mediul să fie considerat sprijinitor pentru identitatea echipei, schimbul de informații, întâlnirea cu alții în moduri planificate, concentrarea asupra sarcinilor și lucrul productiv”

Studiul a sondat 172 de muncitori la sediul unei companii globale de tehnologie din Londra și a fost realizat înainte de pandemie.

Kerstin Sailer, unul dintre autorii studiului, a declarat că, psihologic, dacă un muncitor vede o mulțime de colegi stând la birourile din fața lor, „nu vor să-i deranjeze, deci există acel sentiment de solidaritate în locul de munca.”

Există, de asemenea, distrageri vizuale și de zgomot mai mari cu atât cu cât mai mulți oameni stau într-un birou.

Între timp, studiul a sugerat, de asemenea, că îndreptarea spre cameră era desconcertantă pentru lucrători, deoarece le împiedica capacitatea de a comunica cu ceilalți.

Sailer a spus că acest lucru este legat de „comportamentul uman profund înrădăcinat” de a simți nevoia de a avea un „spate protejat”.

„Din punct de vedere psihologic se leagă de sentimentul de control, sentimentul că pot controla camera vizual, mai degrabă decât există o mulțime de surprize în spatele meu”, a spus ea.

Micul studiu a indicat, de asemenea, că scaunele la fereastră erau de preferat în ceea ce privește posibilitatea lucrătorilor de a se concentra mai mult, în comparație cu un scaun de lângă perete.

Din nou, Sailer a spus că acest lucru este probabil legat de o preferință umană înrădăcinată de a avea expunere la mai multă zi.

Un studiu efectuat în SUA anul trecut a constatat că lucrătorii de birou cu expunere la lumina naturală au dormit cu 37 de minute mai mult noaptea și, de asemenea, au fost mai buni la luarea deciziilor.

„Poziția de putere”

Linda Chu, fondatoarea consultanței profesionale pentru soluții de organizare Out of Chaos, a declarat că există principii legate de Feng Shui despre beneficiile de a fi într-o „poziție de putere”.

„Te simți mult mai puternic atunci când ai un sprijin puternic, deci cu un perete în spate, de exemplu, care este un semnal de forță, dar ceea ce înseamnă cu adevărat intuitiv este că nimeni din spatele tău nu poate veni să se strecoare pe tine, fără să știe, ”A explicat Chu.

În mod similar, Lily Bernheimer, director fondator la consultanța de psihologie a mediului Space Works Consulting, a sugerat ca oamenii să stea în ceea ce ea numește „scaune rezistente la ninja” ori de câte ori este posibil.

Ea a explicat că un scaun rezistent la ninja este unul cu spatele la perete, „oferind un sentiment de refugiu și securitate”.

Bernheimer a mai spus că lucrătorii ar trebui să urmărească să încerce să se poziționeze cu o „vedere bună a ferestrei în aer liber, deoarece acest lucru poate spori funcția mentală cu până la 25%”.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău