Vrei un job mai bun? Top 5 abilități pe care un recrutor le caută la un interviu de angajare, în 2021

26 Mai 2021, 06:06
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
26 Mai 2021, 06:06 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Într-un mediu de lucru din ce în ce mai digitalizat, abilitățile soft (cu referire la acele soft skills), sunt o contribuție umană de neînlocuit, îndiferent de vremurile pe care le traversăm sau de natura muncii. Acestea sunt și competențele pe care recrutorii și managerii le caută intens în rândul angajaților.

Un studiu realizat de The Wall Street Journal la care au răspuns peste 900 de directori, pe tema abilităților de tip soft arată că 99% dintre cei chestionați au spus că soft skills, cum ar fi comunicarea, inițiativa sau gestionarea conflictelor, sunt la fel de importante ca hard skills pentru de a îndeplini munca. Totodată, 89% din executivii chestionați au mai transmis că le este dificil să găsească oameni care să dețină aceste soft skills care sunt atât de necesare pentru business-urile lor.

Iată că am ajuns în 2021, iar soft skills sunt la fel de căutate la un angajat, iar pandemia a determinat o mai mare nevoie de a le deține. Prin urmare, iată abilitățile la care se uită un recrutor sau un manager atunci când intervievează un candidat, la un interviu de angajare.

1. Abilitățile de comunicare

Să știi să comunici bine, probabil că este o abilitate care nu se va demoda niciodată. Abilitățile de comunicare și de gestionare a relațiilor interumane sunt în topul listei de soft skills, atunci când un recrutor vrea să te angajeze. Un angajat care nu poate împărtăși și primi în mod eficient informații este abandonat de restul echipei, cu atât mai mult acum, când majoritatea angajaților lucrează de acasă sau în formă hibridă.

Simptomele comunicării slabe includ răspunsuri scurte, bruste, care nu recunosc și nu răspund preocupărilor celeilalte părți.

2. Puterea angajamentului

Forbes.com scrie că o metodă simplă de a-ți arăta angajamentul este „Metoda 5 minute”- apari cu cinci minute mai devreme, pleacă cu cinci minute mai târziu. Pe lângă aceste lucruri, angajatorii se uită de cât de multă grijă acorzi activităților tale profesionale, dacă îți pasă sau nu de rezultate și dacă dai tot ce-i mai bun din tine. Recrutorii vor pe cineva care au un angajament nu doar pentru salariu, ci și oameni care valorizează activitățile și obiectivele companiei.

3. Capacitatea de a lucra în echipă

Există mulți angajați sclipitori, dar care nu sunt capabili să lucreze în echipă și sunt aproape complet înclinați să lucreze singuri. Însă oamenii care lucrează pentru aceeași organizație trebuie să colaboreze pentru că schimbul de idei se poate dovedi mai util decât credeai. Munca în echipă nu se rezumă doar la a fi o persoană plăcută cu care să lucrezi. Aceasta presupune o participare activă în colaborările cu ceilalți, dar și o dorința de a lucra cu oricine din companie pentru a realiza proiecte și pentru a veni cu soluții la probleme.

4. Capacitatea de a rezolva probleme

Niciodată rezolvarea problemelor nu a fost la fel de necesară ca în 2020, când forța de muncă s-a confruntat cu provocări cu mult peste normă. De când munca s-a mutat acasă pentru companiile din întreaga lume, problemele nu au încetat să apară. Acesta este și motivul pentru care adaptabilitatea și capacitatea de a rezolva probleme sunt cele mai căutate abilități pe care un recrutor sau un manager le caută la candidații care vin la un interviu. Persoanele care excelează la acest capitol sunt cele care abordează problemele dintr-un unghi diferit. Ei elaborează strategii pentru a atenua problemele din companii care încă nu sunt atât de evidente. Și nu se mulțumesc niciodată cu o soluție care contravine bunului mers al afacerii.

5. Abilitățile de leadership

Leadershipul este mai mult decât abilitatea de a prelua controlul asupra a ceva. Un lider este suma totală a soft skills, pe care și le dezvoltă în mod constant. Cei care sunt dispuși să învețe constant și să dea feedback sunt adevărații lideri.

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău