VIDEO Oligarhul Igor Kolomoisky a fost arestat, fiind acuzat de fraudă și spălare de bani

03 Sept. 2023, 08:54
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Sept. 2023, 08:54 // Actual //  bani.md

Un tribunal ucrainean a ordonat sâmbătă ca oligarhul Igor Kolomoisky, acuzat de fraudă și spălare de bani, să stea în arest două luni, cu opțiunea de a plăti o cauțiune de peste 509 milioane de grivne, echivalentul a peste 13 milioane de dolari, relatează Reuters.

Oligarhul Igor Kolomoisky, fost aliat politic al președintelui Ucrainei și considerat cândva cel mai puternic om de afaceri din Ucraina, se confruntă acum cu acuzații penale pentru presupuse fraude financiare legate de afacerile sale cu petrol și gaze, scrie The Guardian, citând The Kyiv Independent.

The Kyiv Independent a publicat o fotografie despre care se spune că arată momentul în care forțele de securitate au descins la locuința oligarhului, pentru a-i aduce la cunoștință acuzațiile și pentru a-i percheziționa proprietatea.

Citând o declarație a serviciului de securitate al Ucrainei, The Kyiv Independent scrie că Igor Kolomoisky, care controla cea mai mare companie de rafinare a Ucrainei până când guvernul a confiscat „resursa națională critică”, în noiembrie, este acuzat că a spălat peste 13,5 milioane de dolari, în 2019-2020. Compania sa ar fi refuzat să plătească taxe de zeci de milioane de dolari și anul trecut.

Zelenski i-ar fi retras cetățenia ucraineană oligarhului Igor Kolomoisky

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat pe 18 iulie 2022 un document prin care retrage cetățenia ucraineană a 10 persoane, printre care și Kolomoisky.

Cine este Kolomoisky

Kolomoisky este unul dintre cei mai cunoscuți oligarhi ai Ucrainei. Afacerile sale sunt cuprinzătoare, vizează petrol și gaze, metalurgie, mass-media și, cel mai infam, bancar și finanțe.

Multe dintre activitățile sale de afaceri au dus la scandaluri sau lungi bătălii juridice împotriva statului. Dar niciun scandal nu a avut parte de mai multă mediatizare decât cazul PrivatBank, cea mai mare bancă din Ucraina.

Kolomoisky și partenerul său de afaceri, oligarhul Gennadiy Boholyubov, au fost cândva proprietarii PrivatBank, care a cunoscut o creștere fulgerătoare în anii 2000 și în prima jumătate a anilor 2010. În decembrie 2016, Privatbank, aflată în pragul falimentului, a fost naționalizată de stat.
Potrivit unui audit efectuat de Kroll, o firmă de investigații corporative, PrivatBank a avut o gaură de 5,5 miliarde de dolari în registrul băncii, ceea ce a făcut ca banca să fie naționalizată.

Ca urmare a bătăliilor legale și apoi a conflictului continuu cu președintele Petro Poroșenko, Kolomoisky a părăsit Ucraina în 2016, oligarhul însuși declarând public că deține cel puțin trei pașapoarte.

În 2019, Kolomoisky s-a întors acasă când Zelenski a fost ales în funcție. Canalul tv „1+1”, care aparține lui Igor Kolomoisky, a fost promotorul cheie al candidatului Zelenski.

Cauzele civile împotriva oligarhului din Ucraina nu au avut niciun rezultat, iar criticii lui Zelenski au afirmat că Kolomoisky a avut influență asupra președintelui.

Cu toate acestea, legea anti-oligarhi adoptată de Parlament la inițiativa lui Zelenski interzice foștilor proprietari să-și recapete bunurile naționalizate de stat, iar relația dintre cei doi s-a înrăutățit, legea fiind cunoscut drept legea anti-Kolomoisky.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

16 Iul. 2025, 15:02
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
16 Iul. 2025, 15:02 // Oameni şi Idei //  bani.md

Tânărul antreprenor Alexandru Borta demonstrează că TikTok poate fi o sursă serioasă de venit și în Republica Moldova. Cu o agenție de promovare specializată pe această platformă și venituri de aproximativ 10.000 de euro lunar, Alexandru își propune să își dubleze câștigurile și să-și extindă prezența în industrie.

 

În noul episod „Afaceri la Microscop”, Alexandru Bordea și invitatul său au discutat despre:

  • Cum poți câștiga bani reali din TikTok în Moldova;
  • Secretele viralității și ce funcționează cu adevărat pe platformă;
  • Cum își monetizează conținutul influencerii locali precum Caras sau Maria Karapa;
  • Strategii clare pentru cei care vor să-și promoveze afacerea eficient sau să construiască un brand personal puternic pe TikTok.

Episodul se adresează antreprenorilor digitali, creatorilor de conținut și celor care vor să înțeleagă cum funcționează una dintre cele mai influente platforme ale momentului.

„Afaceri la Microscop” se difuzează joi, de la ora 20:00, pe RLIVE TV și în reluare sâmbătă, la ora 22:00.

95% dintre oameni nu înțeleg aceste lucruri despre bani! Adevărul incomod de care alegem să fugim

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA