Super aplicația financiară are, în prezent, 35.000 de clienți, după ce în doar o lună de la lansare înregistra 10.000 de clienți pe piața locală.
Faptul că 66% dintre transferuri sunt direcționate către Moldova reprezintă o dovadă a faptului că Revolut își confirmă misiunea de a provoca o schimbare radicală în mediul financiar din această țară și de a consolida incluziunea financiară a unor categorii diverse de public.
„Aducem cu o veste îmbucurătoare pentru utilizatorii din Republica Moldova, deoarece am decis să prelungim oferta de bun venit pentru clienții din această piață. Este vorba de perioada de gratuitate pentru transferurile efectuate cu Revolut de către clienții din Moldova ”, a declarat Arsenii Dergachev – Head of Lite Product la Revolut.
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!
Revolut s-a lansat în 2015 în Marea Britanie cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar, fiind iniţial reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie.
În vara anului 2021, startup-ul Revolut a strâns o finanţare de aproximativ 800 de milioane de dolari de la mai mulţi investitori – care evaluau compania la 33 de miliarde de dolari, ceea ce făcea din Revolut cel mai valoros fintech la acel moment, scria publicaţia Forbes.
Printre co-fondatori este miliardarul Nikolai Storonski, care este și director executiv al aplicației financiare. Acesta a renunțat la cetățenia rusă. De asemenea, tatăl său, care este directorul Gazprom Promgaz, institutul de cercetare al gigantului rus, este vizat de sancțiunile aplicate de autoritățile de la Kiev, în contextul războiului declanșat de armata rusă în Ucraina, la ordinul președintelui Vladimir Putin.
În iulie 2021, Nikolai Storonsky deţinea peste 20% din compania Revolut – care valorau circa 7,1 miliarde de dolari, în creştere de la aproximativ 1,1 miliarde de dolari în martie 2020. Compania înregistra un număr de aproximativ 2.200 de angajaţi în 2020.