Planuri mărețe pentru vinăria Castel Mimi! Vrea să cucerească piața țărilor nordice

21 Sept. 2023, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Sept. 2023, 14:57 // Actual //  bani.md

Compania vinicolă Castel Mimi are planuri mari pentru următoare perioadă. Vrea să cucerească tot mai multe piețe, potrivit declarației lui Adrian Trofim, CEO Castel Mimi.

„Vrem să ajungem în Țările de Nord, țări care sunt mai dezghețate la experimente, țări care nu văd Moldova ex-sovietică cu vinurile ieftine și dulcii. Vorbesc de Polonia, Ungaria, în care Moldova are o imagine rea, vinurile sunt percepute ca fiind ieftine. În viziunea lor noi trebuie să fim cei mai ieftini la raft, nu poate fi altul mai ieftin ca vinul din Moldova”, a punctat Trofim.

Potrivit directorului, „noi cu vinurile Castel Mimi nu vrem să fim cei mai ieftini de la raft, în orișicare țară. Noi trebuie să fim apreciați, pentru că depunem mai mari eforturi decât producătorii din ţările europene. Pentru noi legea este mult mai strictă și trebuie să fim valorificați. O piață țintă este acum Marea Britanie, Olanda și SUA, trei țări care au foarte mare import de vin și nu se tem de experimente”.

Referindu-se la vânzările de pe piața locală, Adrian Trofim susține că: „Din toate vânzările noastre, 30 de procente sunt consumate în interiorul ţării, în Moldova. Vreau să vă spun că în restaurantul de la Castel foarte mult se consumă. Cea mai importantă țară de export este România, urmată de Suedia și Japonia. Aceștia sunt cei 3 clienți care sunt mari nu în numărul de sticle, dar în valoare”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Nov. 2024, 16:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
26 Nov. 2024, 16:16 // Actual //  Ursu Victor

Moldovagaz solicită majorarea tarifului mediu la gaz cu 39,7%, la 14 038 lei/1000 m3, iar noul tarif ar urma să intre în vigoare din 1 decembrie, potrivit solicitării depusă la ANRE de către companie.

În punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune înaltă, tariful solicitat este 11 891 lei/1000 m3, or cu 4 022 lei/1000 m3 sau cu 51,1 % mai mult decât cel în vigoare (7 869 lei/1000 m3), la în punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune medie – 12 938 lei/1000 m3, or cu 4 068 lei/1000 m3 sau cu 45,9 % mai mult decât cel în vigoare (8 871 lei/1000 m3), în punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă – 16 173 lei/1000 m3, or cu 4 019 lei/1000 m3 sau cu 33,1 % mai mult decât cel în vigoare (12 154 lei/1000 m3).

În prezent populația achită 13,126 lei (cu TVA) per metru cub de gaz, tarif care a fost ajustat pentru ultima dată în mai 2024.

Ajustarea prețurilor reglementate pentru anul 2024 este determinată de majorarea prețului de achiziție a gazelor naturale pe platforma TTF, ţinînd cont de volatilitatea cotațiilor bursiere şi a volumelor de realizare a gazelor naturale consumatorilor.

„Calculul proiectului prețurilor reglementate la gazele naturale este efectuat în strictă conformitate cu Metodologia tarifară, reieşind din indicii medii anuali actualizați, cu aplicarea tarifelor reglementate în vigoare de tipul intrare/ieşire pentru serviciul de transport al gazelor naturale şi serviciul de distribuție a gazelor naturale pe anul 2024, nivelul cheltuielilor prognozate pentru furnizarea gazelor naturale şi a componentei de corectare pentru perioada precedentă. Proiectul prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale este determinat reieșind din indicii efectivi înregistrați pentru ianuarie-octombrie şi cei prognozați pentru noiembrie-decembrie 2024”, se spune în solicitarea Moldovagaz.

Vadim Ceban, președeintele interimar al Moldovagaz susține că urmare a majorării prețurilor la gaz pe piața internațională devierile tarifare ale companiei se vor ridica la 400 de milioane de lei.

Premierul Dorin Recean a declara la începutul acestei săptămâni că, deși nu putem vorbi despre o reducere a prețurilor la gaz, Guvernul pregătește măsuri necesare pentru a asigura stabilitatea acestora, astfel încât consumatorii să nu fie afectați, indiferent de evoluțiile de pe piața globală.

Ieri, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avut o întâlnire de lucru cu președintele Gazprom, Alexei Miller. Părțile au discutat despre livrările de gaze naturale în Republica Moldova (în regiunea transnistreană) în baza contractului existent după 1 ianuarie, în special în cazul în care tranzitul prin Ucraina este întrerupt.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală