„Vedetele” expoziției Autoclassica de la Castel Mimi

21 Sept. 2023, 13:37
 // Categoria: Comercial // Autor:  MD Bani
21 Sept. 2023, 13:37 // Comercial //  MD Bani

Republica Moldova găzduiește un eveniment auto extraordinar în weekendul care se apropie, unul care îmbină eleganța și istoria automobilelor clasice într-un mod impresionant.

AutoClassica la Castel Mimi este primul eveniment dedicat exclusiv mașinilor clasice, care este organizat cu mândrie de AutoBlog.MD pe teritoriul Castel Mimi din raionul Anenii Noi, transmite auto.blog.md.

La expoziție, vom putea admira cele mai diverse autombile, din diferite perioade, care sunt atât din Republica Moldova, dar și dinafara ei, acestea fiind:

Porsche 911 Turbo produs în anul 1991. În Moldova sunt doar două. În total, în lume au fost produse 3660 de exemplare.

Ford Mustang România 1965.

Volvo Amazon 121 din 1966. Vine din România

Chevrolet Corvette 1977, vine din România

Ford Model A Sport Coupe – Ani de producție ai modelului: 1927-1931

Ford Model T de aproape un secol, produs în anii 1928-1929, înmatriculat în Republica Moldova. S-a vândut pentru 530 USD (echivalentul a aproximativ 7.500 de dolari astăzi).

Toyota 4Runner – anul producţiei 1988. Maşina de la AutoClassica la Castel Mimi este unul din puținele exemplare construite pentru piața din Europa, fiind de la bun început în proprietatea unei singure familii de origine poloneză stabilită în Elveția. Actualul proprietar a achiziționat-o de la familie acum trei ani, fiind foarte bine întreținută şi îngrijită obsesiv, cu extrem de multe piese de rezervă.

Primul Ford Mustang – fabricat la începutul anului 1965 şi a fost importat din Statele Unite ale Americii în anul 2005, avariat şi descompletat, dar abandonat timp de patru ani din imposibilitatea efectuării reparațiilor. A fost achiziționat ulterior de actualul proprietar în 2009, iar până la sfârşitul lui 2010 a fost finalizată restaurarea cu investiţii destul de considerabile.

Amintim că la  Castel Mimi se poate ajunge cu maşina proprie sau cu trenul, din Chisinau, de la gară, pornirea la ora 12.00.

De la castel spre Chişinău trenul porneşte la ora 19.00

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău