Istoria unei imperiu creat dintr-o afacere începută în curtea părinţilor şi dezvoltată până la 8 miliarde de dolari

22 Oct. 2023, 11:32
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
22 Oct. 2023, 11:32 // Au Bani //  bani.md

Cu începuturi modeste, de la un mic business pornit în curtea unui pub irlandez al părinţilor săi, Eugene Murtagh a dezvoltat un adevărat imperiu cu venituri anuale de peste 8 miliarde de dolari: Kingscourt. Care e povestea sa?

Egene Murtagh s-a născut în vara anului 1942 în Kingscourt, Irlanda, şi a crescut pe aceeaşi stradă cu viitoarea sa parteneră de viaţă şi de business, Andrea Carolan. La începutul anilor ’60, în timp ce el lucra ca instalator, iar ea era coafeză, s-au hotărât să îşi folosească economiile pentru a pune baza unei mici afaceri – un producător de remorci.

Neavând o fabrică proprie, iniţial şi-au desfăşurat activitatea în curtea pubului părinţilor lui Eugene, în oraşul natal. Pe fundaţia acestui prim business a luat naştere, în 1971, compania de materiale de construcţii Kingspan. La patru ani distanţă, în urma unei evoluţii surprinzătoare, producătorul şi-a mutat cartierul general, listându-se totodată la bursa de la Londra.

De-a lungul anilor, Kingspan şi-a extins portofoliul de produse şi şi-a diversificat operaţiunile. Astăzi, activează în peste 70 de ţări, având un număr de peste 22.000 de angajaţi. Compania oferă o gamă largă de produse pentru industria construcţiilor, fiind utilizate în proiecte precum clădiri industriale, birouri, şcoli, spitale şi dezvoltări rezidenţiale. În 2019 compania a deschis un centru de inovaţie, IKON, în Kingscourt. Businessul a avut constant performanţe financiare solide şi a înregistrat o creştere constantă a veniturilor. În cel mai recent raport financiar, Kingspan a anunţat venituri de 8,34 miliarde de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 10:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 10:34 // Actual //  Ursu Victor

De la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina, armata rusă a lansat mai mult de 10.000 de rachete și peste 13.000 de drone de diferite tipuri asupra teritoriului ucrainean. Potrivit unui calcul al „Radio Liberty”, costul total al muniției utilizate pentru distrugerea Ucrainei a depășit 18 miliarde de dolari.

Aceste estimări se bazează pe date publice și opinii ale experților, însă, așa cum subliniază publicația, o mare parte a informațiilor despre atacuri sunt clasificate, ceea ce sugerează că cheltuielile reale ar putea fi chiar mai mari.

Până în februarie 2024, cheltuielile totale ale Rusiei pentru echipamente, întreținerea și desfășurarea trupelor pentru agresiunea militară împotriva Ucrainei au ajuns la aproximativ 211 miliarde de dolari, conform Reuters, citând datele Pentagonului. În plus, între 2024 și 2027, Moscova intenționează să aloce 1,3 trilioane de ruble pentru reconstrucția teritoriilor ocupate ale Ucrainei, distruse de armata rusă, potrivit unui proiect de buget federal. Această sumă este de 22 de ori mai mare decât cheltuielile pentru dezvoltarea regiunii Caucazul de Nord în aceleași perioade.

În proiectul de buget pentru 2025, cheltuielile pentru „apărare națională” sunt semnificativ mărite, urmând să ajungă la un record de 13,2 trilioane de ruble, cu 22% mai mult decât în 2024 și aproape dublu față de 2023. Cheltuielile militare vor reprezenta 6,3% din PIB și vor constitui 32,5% din toate cheltuielile bugetare, un nivel nemaiîntâlnit din perioada sovietică.

În paralel cu majorarea cheltuielilor militare, proiectul de buget pentru 2025 include creșteri semnificative ale tarifelor pentru serviciile publice. Energia electrică va deveni cu 12,6% mai scumpă, gazul cu 10,3%, iar costurile totale pentru utilități vor crește cu 11,9%, dublu față de nivelul inițial al indexării. De asemenea, în 2024, tarifele pentru transportul feroviar de pasageri vor crește cu 11,6%.

În același timp, infrastructura țării continuă să se deterioreze rapid. Ministerul rus al Construcțiilor estimează că gradul de uzură al conductelor este critic, 60% din acestea necesitând înlocuire. Conform datelor Fundației pentru reforme în sectorul locuințelor și utilităților, uzura ajunge la 70%. Stațiile de epurare din Rusia au un grad mediu de uzură de 80%, iar în unele regiuni acesta ajunge la 90%, a declarat anul trecut Sergey Kolunov, membru al comitetului Dumei de Stat pentru construcții și locuințe.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău