Cea mai scumpă casă din America a ieşit la vânzare: Proprietatea se vinde pentru 295 milioane de dolari

18 Feb. 2024, 15:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
18 Feb. 2024, 15:33 // Bani și Afaceri //  bani.md

Cea mai scumpă casă din America se vinde pentru suma record de 295 milioane de dolari. Până acum, recordul pentru cea mai scumpă locuinţă vândută şi cumpărată vreodată în ţară a fost deţinut de magnatul american Ken Griffin, care în 2019 a dat aproximativ 240 de milioane de dolari pentru un penthouse de pe Aleea Miliardarilor din Manhattan, scrie The Wall Street Journal.
Potrivit poveştii care circulă în familie, afaceristul John Donahue zbura deasupra oraşului Naples, Florida, în 1980, când a observat o bucată de pământ nelocuită de-a lungul Golfului Mexic. Acolo a decis să investească un milion de dolari şi a ridicat de la zero ceea ce în prezent este cea mai scumpă casă de pe piaţa imobiliară americană. Nu

Acum, după moartea lui John şi a Rhodora, familia a scos la vânzare bijuteria coroanei – un complex de aproximativ trei hectare în cartierul Port Royal din Naples, cu trei case şi un bazin privat pentru iahturi.

În Gordon Pointe, aşa cum este cunoscută zona aleasă de John Donahue în 1980, familia sa a ales să continue proiectul imoibilar. Au început cu cu o casă principală de aproximativ 11.500 de metri pătraţi, cu şase dormitoare şi o piscină acoperită.
O a doua casă, construită în jurul anului 1990, se întinde pe aproximativ 5.500 de metri pătraţi, cu cinci dormitoare şi o piscină în aer liber.

În jurul anului 2013 au construit o a treia şi ultima casă de aproximativ 5.800 de metri pătraţi, cu o piscină în aer liber şi un doc în formă de T care poate găzdui aproximativ şase bărci.

Înainte să intre în afaceri, John Donahue a servit în Forţele Aeriene ale SUA, după război a ajutat la popularizarea fondurilor de investiţii în ţară, iar acum de numele său se leagă cea mai scumpă proprietate care a fost vreodată scoasă la vânzare pe piaţa imobiliară din America.

Americanul a început să îşi construiască imperiul după 1950, atunci când a fondat Federated Investors, alături de doi foşti colegi de liceu.

Businessul său s-a lansat la bursă în 1998, astăzi ajungând să valoreze 2,6 miliarde de dolari.

Compania de investiţii gestionează în prezent un portofoliu de 360 de miliarde de deolari de la investitori din SUA, Canada, America Latină, Marea Britanie, Irlanda, Germania şi Asia.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO