Cea mai scumpă casă din America a ieşit la vânzare: Proprietatea se vinde pentru 295 milioane de dolari

18 Feb. 2024, 15:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
18 Feb. 2024, 15:33 // Bani și Afaceri //  bani.md

Cea mai scumpă casă din America se vinde pentru suma record de 295 milioane de dolari. Până acum, recordul pentru cea mai scumpă locuinţă vândută şi cumpărată vreodată în ţară a fost deţinut de magnatul american Ken Griffin, care în 2019 a dat aproximativ 240 de milioane de dolari pentru un penthouse de pe Aleea Miliardarilor din Manhattan, scrie The Wall Street Journal.
Potrivit poveştii care circulă în familie, afaceristul John Donahue zbura deasupra oraşului Naples, Florida, în 1980, când a observat o bucată de pământ nelocuită de-a lungul Golfului Mexic. Acolo a decis să investească un milion de dolari şi a ridicat de la zero ceea ce în prezent este cea mai scumpă casă de pe piaţa imobiliară americană. Nu

Acum, după moartea lui John şi a Rhodora, familia a scos la vânzare bijuteria coroanei – un complex de aproximativ trei hectare în cartierul Port Royal din Naples, cu trei case şi un bazin privat pentru iahturi.

În Gordon Pointe, aşa cum este cunoscută zona aleasă de John Donahue în 1980, familia sa a ales să continue proiectul imoibilar. Au început cu cu o casă principală de aproximativ 11.500 de metri pătraţi, cu şase dormitoare şi o piscină acoperită.
O a doua casă, construită în jurul anului 1990, se întinde pe aproximativ 5.500 de metri pătraţi, cu cinci dormitoare şi o piscină în aer liber.

În jurul anului 2013 au construit o a treia şi ultima casă de aproximativ 5.800 de metri pătraţi, cu o piscină în aer liber şi un doc în formă de T care poate găzdui aproximativ şase bărci.

Înainte să intre în afaceri, John Donahue a servit în Forţele Aeriene ale SUA, după război a ajutat la popularizarea fondurilor de investiţii în ţară, iar acum de numele său se leagă cea mai scumpă proprietate care a fost vreodată scoasă la vânzare pe piaţa imobiliară din America.

Americanul a început să îşi construiască imperiul după 1950, atunci când a fondat Federated Investors, alături de doi foşti colegi de liceu.

Businessul său s-a lansat la bursă în 1998, astăzi ajungând să valoreze 2,6 miliarde de dolari.

Compania de investiţii gestionează în prezent un portofoliu de 360 de miliarde de deolari de la investitori din SUA, Canada, America Latină, Marea Britanie, Irlanda, Germania şi Asia.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău