Roşu de Bulboaca – cupaj nou în care se regăseşte soiul de struguri autohtoni Feteasca Neagră. Recenzia lui Mihai Druţă

12 Mart. 2024, 10:36
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
12 Mart. 2024, 10:36 // Actual //  MD Bani

Cabernet, Merlot şi Feteasca Neagră este noua compoziţie a vinului Roşu de Bulboaca, produs de Castel Mimi. Producătorul a înlocuit soiul internaţional Malbec cu un soi local – Feteasca Neagră. Pe lângă conţinutul sticlei schimbat, Castel Mimi a ambalat Roşu de Bulboaca într-o cutie personalizată, potrivită în calitate de cadou.

Somelierul Mihai Druţă a degustat noul cupaj al vinului Roşu de Bulboaca în cadrul rubricii sale tematice „Un vin bun cu Mihai Druţă”. Expertul a analizat atent ambalajul, eticheta şi conţinutul sticlei după care a trecut la degustare.

„Aromă de fructe roşii supracoapte, piper negru, condimente. Găsim prune afumate, cireşe negre şi nuanţe foarte plăcute de piele şi de vanilie. Acel butoi francez şi-a făcut foarte bine lucrul. Un buchet bogat, complex, care te face curios să guşti vinul. Un gust plin, un gust echilibrat, cu tanini foarte fini, dar destul de bogaţi. Un vin care s-ar asocia foarte bine cu bucate complexe  – carne la grătar, porc sau viţel. Post-gustul este foarte lung şi foarte plăcut”, spune somelierul Mihai Druţă.

Schimbarea cupajului prin includerea unui soi autohton de struguri este binevenită, spune Mihai Druţă.

„Producătorul a inclus în acest vin un soi autohton, ceea ce ar fi interesant pe o arenă internaţională, pentru că, consumatorii din alte ţări ar putea cunoaşte aceste soiuri ale noastre autohtone. Eu vă îndemn să gustaţi vinuri din soiuri autohtone şi să descoperiţi ceva nou”, a încheiat Mihai Druţă.

https://youtu.be/a7R7IAqCRno?si=zKfOYJj4G7KDkxF7

Realitatea Live

13 Mai 2024, 10:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mai 2024, 10:29 // Actual //  Lupu Eduard

Google a lansat, pentru a cincea oară în tot atâtea luni, un patch pentru o gaură de securitate despre care are informaţii că a fost deja folosită în atacurile hackerilor. Browserul Google Chrome este cel mai popular pe desktop și pe mobil la nivel mondial, cu o cotă de piață de peste 65%.

Google a lansat un patch de securitate care repară o vulnerabilitate de severitate înaltă din cadrul componentei Visuals, care gestionează modul în care este generat şi afişat conţinutul în browser.

Purtând indicativul CVE-2024-4671, patch-ul vine în întâmpinarea unei găuri de securitate de tip „user after free”, care apare atunci când un program continuă să folosească zone din memorie eliberate de operaţiunile legitime.

Google recunoaşte că această vulnerabilitate pare să fi fost deja folosită de hackeri în atacuri, înainte de a deveni cunoscută companiei.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de un expert în securitate cibernetică, care a comunicat-o celor de la Google şi care, cel mai probabil, va fi recompensat pentru asta prin programul derulat de companie.

Patch-ul este acum livrat pentru versiunile stabile ale browser-ului Chrome care rulează pe Windows şi pe Mac. Este deja a cincea vulnerabilitate gravă, exploatată de hackeri, pe care Google o repară anul acesta la propriul browser web.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău