Cabernet, Merlot şi Feteasca Neagră este noua compoziţie a vinului Roşu de Bulboaca, produs de Castel Mimi. Producătorul a înlocuit soiul internaţional Malbec cu un soi local – Feteasca Neagră. Pe lângă conţinutul sticlei schimbat, Castel Mimi a ambalat Roşu de Bulboaca într-o cutie personalizată, potrivită în calitate de cadou.
Somelierul Mihai Druţă a degustat noul cupaj al vinului Roşu de Bulboaca în cadrul rubricii sale tematice „Un vin bun cu Mihai Druţă”. Expertul a analizat atent ambalajul, eticheta şi conţinutul sticlei după care a trecut la degustare.
„Aromă de fructe roşii supracoapte, piper negru, condimente. Găsim prune afumate, cireşe negre şi nuanţe foarte plăcute de piele şi de vanilie. Acel butoi francez şi-a făcut foarte bine lucrul. Un buchet bogat, complex, care te face curios să guşti vinul. Un gust plin, un gust echilibrat, cu tanini foarte fini, dar destul de bogaţi. Un vin care s-ar asocia foarte bine cu bucate complexe – carne la grătar, porc sau viţel. Post-gustul este foarte lung şi foarte plăcut”, spune somelierul Mihai Druţă.
Schimbarea cupajului prin includerea unui soi autohton de struguri este binevenită, spune Mihai Druţă.
„Producătorul a inclus în acest vin un soi autohton, ceea ce ar fi interesant pe o arenă internaţională, pentru că, consumatorii din alte ţări ar putea cunoaşte aceste soiuri ale noastre autohtone. Eu vă îndemn să gustaţi vinuri din soiuri autohtone şi să descoperiţi ceva nou”, a încheiat Mihai Druţă.
https://youtu.be/a7R7IAqCRno?si=zKfOYJj4G7KDkxF7