Un vin bun cu Mihai Druță: Cuvee Rouge, Enoteria Platon

20 Mai 2023, 10:58
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
20 Mai 2023, 10:58 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Vinul și arta se completează reciproc, formând o simbioză perfectă. Însuși producerea de vin este o artă. Enoteria Platon, un mic producător de vin din Republica Moldova, folosește pe etichetă tablouri renumite. Astfel, savurarea unui pahar de vin devine și mai captivantă. În această săptămână, în cadrul rubricii „Un vin bun cu Mihai Druță” vă recomandăm vinul Cuvee Rouge de la Enoteria Platon.

Vinul este unul deosebit, întrucât îmbină 4 soiuri de struguri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Saperavi și Rară Neagră. Cuvee Rouge este produs în 2018 și a fost maturat 10 luni în butoi francez, fabricat din stejar american. 

„Toate împreună compun un vin roșu care poate fi asociat cu o artă. A îmbina aceste soiuri împreună pentru a da un rezultat foarte interesant și bun este o adevărată măiestrie”, spune Mihai Druță.

Vinul are arome delicate de fructe roșii, supracopate și prună. Gustul este bogat și plăcut.

„Serviți cu plăcere și combinați arta cu vinul”. 

Mai multe detalii despre Enoteria Platon aflați de la somelierul Mihai Druță, președintele Asociației De Sommelier din Republica Moldova.

„Un vin bun cu Mihai Druță” a fost filmat în incinta Taste of Blue Wine House and Shop, Radisson Blue Leogrand Hotel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău