Revolut a plecat din Moldova, dar va reveni cu o versiune îmbunătățită – promite Ministerul Economiei

21 Iun. 2024, 09:58
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
21 Iun. 2024, 09:58 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Compania fintech Revolut a anunțat decizia de a retrage versiunea Lite a aplicației sale din mai multe țări, inclusiv Republica Moldova, în cadrul unei strategii de dezvoltare continuă. Această hotărâre vine în urma unei analize amănunțite și a consultărilor cu clienții.

„În urma unei analize amănunțite, am decis să întrerupem serviciile Revolut Lite, ca parte a strategiei noastre de dezvoltare continuă. După ce ne-am consultat cu clienții noștri, am ajuns la concluzia clară că abonații Revolut Lite din toate țările în care am oferit acest serviciu își doreau experiența completă a unei aplicații pe deplin funcționale,” a declarat un reprezentant al companiei.

Revolut a subliniat că obiectivul său viitor este de a îmbunătăți oferta, punând accent pe o gamă mai largă de servicii care răspund mai bine nevoilor clienților din regiunile respective. „Țelul nostru în viitor este de a ne îmbunătăți oferta punând accent pe o gamă mai largă de servicii care răspund mai bine nevoilor clienților noștri din aceste regiuni. Această schimbare de strategie ne permite să investim mai mult în caracteristici și funcționalități mai performante care oferă o experiență mai integrată,” a adăugat reprezentantul.

Clienții Revolut Lite sunt invitați să se înscrie pe lista de așteptare pentru a rămâne la curent cu progresele pe care le face compania și pentru a beneficia în viitor de soluții îmbunătățite. „Îi invităm pe clienții noștri Revolut Lite să se înscrie pe lista de așteptare pentru a rămâne la curent cu progresele pe care le facem și ne propunem ca pe viitor să le oferim soluții mult mai bune.”

Revolut se angajează să revină cu o versiune îmbunătățită a aplicației, care va include o serie de caracteristici și funcționalități menite să ofere o experiență mai integrată și mai performantă pentru toți utilizatorii săi.

Revolut, populara aplicație financiară, anunța ieri, 20 iunie, că își retrage serviciile din Republica Moldova, potrivit unui mesaj afișat pe conturile utilizatorilor. Decizia, care va intra în vigoare începând cu 20 iulie 2024, a fost comunicată astfel: „Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem Revolut Lite servicii, în vigoare din 20 iulie 2024. Aceasta nu a fost o decizie ușoară și vrem să vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră ca client.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.